Kereszténydemokrata fórumot tartottak Kevermesen

2023. augusztus 31. 07:20 | Vincze Attila

Lakossági fórumot rendezett a Kereszténydemokrata Néppárt Békés Vármegyei Szervezete szerdán Kevermesen. Az eseményen előadást tartott Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, aki többek között aktuálpolitikai kérdésekről és a kereszténydemokrata értékekről is beszélt.

A rendezvényen megjelenteket Lantos Zoltán kevermesi polgármester köszöntötte, aki a település rövid történetét is megosztotta az érdeklődőkkel.

Ezután a térség országgyűlési képviselője vette át a szót. Erdős Norbert elmondta, hogy néhány hónappal ezelőtt alakult meg Kevermesen a KDNP helyi szervezete és örömmel konstatálta, hogy ennek alkalmából egy jeles vendég, ezúttal Latorcai Csaba miniszterhelyettes részvételével lakossági fórumot rendezhettek.

– Itt mégiscsak a Kereszténydemokrata Néppárt egy új szervezetéről van szó, ami örömmel tölt el, mert hiszem és bízok abban, hogy a KDNP erősíti majd Kevermesen a mi oldalunkat, a politikai jobboldalt, a Fidesz-KDNP pártszövetségét – emelte ki.

Szebellédi Zoltán, a KDNP Békés Vármegyei Szervezetének elnöke arról beszélt, hogy nagyon fontos a helyiekkel való személyes kapcsolattartás, hiszen a politika egy kicsit elidegenedett a valóságtól, sok esetben a közösségi média határozza meg az emberek politikai gondolkodását, ahelyett, hogy leülnének és beszélgetnének. 

– Ez a mai fórum, a kereszténydemokrata közéleti esték tulajdonképpen egy sorozat kezdete, fogunk még ilyeneket szervezni. Természetesen eddig is tartottunk hasonló rendezvényeket, nemrégiben Kunágotán Azbej Tristan államtitkár volt a vendégünk, szeretnénk továbbépíteni a kapcsolatokat, újabb és újabb szervezeteket létrehozni Békés vármegyében – részletezte.

 

Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője is felszólalt a fórumon. Fotó: behir.hu

 

A területfejlesztési miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára beszédében kiemelte: nagyon fontosnak tartja, hogy a kormány állandó kapcsolatban legyen a lakossággal és megismerjék az emberek véleményét a hazánkat érintő nagyobb kérdésekről. Latorcai Csaba példaként említette az orosz-ukrán háború társadalmi és gazdasági hatásait, vagyis hogyan védte meg a kormány a lakosságot az energiaárak emelkedésétől, miképp sikerült letörni az inflációt vagy megfékezni az ukrán gabonadömpinget. A politikus szólt a kereszténydemokrata értékekről is. 

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a hazánkat 1100 éve megtartó keresztény értékek továbbra is megjelenjenek a közéletben és védjük meg ezeket a nyugatról érkező különböző relativizáló törekvésekkel szemben – hangsúlyozta.

Latorcai Csaba hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a következő ezer évben is a magyarság legyen a Kárpát-medence legmeghatározóbb ereje, nemzete, ezt pedig csak a kereszténység megőrzésével és átörökítésével lehet megtenni.

További programok »

FEL