Új helyszínre költözik a békéscsabai extrém-sport pálya

2020. július 9. 14:22 | Papp Ádám Sándor

Új helyszínre költözik a békéscsabai extrém sport kedvelőinek közösségi tere jövő hét hétfőn. A skatepark a Békéscsabai Városi Sportcsarnok mögötti terület helyett a jövőben a MÁV pályán üzemel majd. A közgyűlés a döntést a SMART Grid beruházás létrehozásával indokolta.

A héten még a megszokott helyszínen BMX-ezhetnek az extrém sportot kedvelő békéscsabai fiatalok, a sportcsarnok mögötti területen. Többen elmondták, hogy a skatepark egy olyan közösségi tér volt az elmúlt évtizedben, ahol az évek alatt új barátságok köttettek és közben szeretett sportjukat is gyakorolhatták.

– Gyakorlatilag nekem ez a második otthonom úgy 10 éve. Úgy gondolom, hogy a BMX sportágában találtam meg önmagamat – árulta el a behir.hu kérdésére Balogh Bálint.

A Békéscsabai Extrémsport Egyesület elnöke elmondta, hogy a skatepark több alkalommal adott helyszínt országos és nemzetközi versenyeknek is. Tóth Balázs kiemelte, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend az extrém sport a megyeszékhelyen is.

– Nagyjából 13 éve van itt az extrém-sport pálya. Azóta 5 generációnyi sportoló váltotta egymást, folyamatosan 30-40 ember sportol helyben. Mostanában új trend, hogy rolleres kisfiúk is megjelennek a BMX-esek mellet. Ez azt jelenti, hogy van folyamatos utánpótlás és a fiatalabbak is használják a pályát – fogalmazott az elnök.

A közgyűlés júliusi ülésén döntött arról, hogy új helyre költözik a skatepark. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a sportcsarnok mögötti beruházáshoz szükség van az érintett területre.

– Nagyon fontos, hogy a békéscsabai fiataloknak legyenek közösségi tereik, amelyek egyre fogyatkoznak. Ez a tér, azon túl, hogy a sportot hivatott kiszolgálni, egy találkozási pont volt – ezt Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere mondta a júliusi ülésen. 

A tervek szerint a sportpályát jövő hét hétfőn kezdik el bontani, majd azt követően szállítják az eszközöket a MÁV pályára, ahol folyamatosan építik fel a létesítményt.

További programok »

Itthon

FEL