Új emelettel bővül a békéscsabai evangélikus óvoda

2020. július 10. 15:25 | Papp Ádám Sándor

Új emelettel bővül a Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvoda intézménye. A fejlesztés közel 100 millió forintba kerül és a tervek szerint a 2020/2021-es nevelési év kezdetére befejeződik.

Júniusban indult el az intézmény bővítése, amely során egy újabb emelettel gazdagodik az óvoda épülete. Jelenleg az acélszerkezet, vagyis az új szint vázát helyezi el a kivitelező az óriásdaru segítségével. A kivitelező cég ügyvezető igazgatója elmondta: az emeletrész vázának elhelyezését követően jövőhéten már elkezdik a tetőtér fedését is.

– Könnyű vázszerkezetes falszerkezetet építünk. Megkezdődik jövő héten a tetőfedés és bízunk abban, hogy esőmentes, jó idő lesz. A tetőfedés után a falszerkezetet készítjük el, majd a belső réteg rend elkészítése történik meg – fogalmazott Baczovszki Roland.

A beruházást közel 100 millió forintból hajtják végre, amelynek felét a Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatán nyert el az intézmény, a többi költséget pedig önerőből finanszírozzák – mondta el az intézmény igazgatója. Köveskúti Péter ismertette: a beruházás célja az volt, hogy még több gyermek számára tudjanak helyet biztosítani az óvodában, illetve az általános iskolások számára az első emeleten szakköri tantermeket tudjanak biztosítani.

 

Látványterv. Fotó: begart.hu

Látványterv. Fotó: begart.hu

 

– Az óvodai csoportszoba nem kerülhet tetőtérbe vagy a második emeletre, így a jelenlegi, első emeletünkön lévő kiszolgálóhelyiségeket: a nevelői szobát, vezetői irodát összenyitottuk és egy csoportszobát alakítottunk ki. Ezek a kiszolgálóhelyiségek kerülnek majd fel a tetőtérbe – emelte ki Köveskúti Péter.

Az igazgató hozzátette: a tervek szerint az intézménybővítés és az átalakítás szeptember elejére elkészül. A nevelési év kezdetét követően pár hétig a kivitelező apró, kiegészítő munkákat végez majd.

További programok »

FEL