Új előjegyzési és járóbeteg-irányítási rendszer indult a békéscsabai kórházban

2023. november 7. 17:39 | Kovács Andrea

A gyorsabb és hatékonyabb betegellátás érdekében a Békés Vármegyei Központi Kórház dr. Réthy Pál tagintézménye öt járóbeteg szakrendelésén új előjegyzési és betegirányító rendszert vezettek be november elsejétől. A traumatológiai, a szemészeti és a fül-orr-gégészeti szakrendelésekre a 66/555-444-es telefonszámon lehet időpontot foglalni.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával 90 intézményben, köztük a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagkórházában indult el november elsejétől az új járóbeteg-irányítási rendszer. 

– A betegek szempontjából nagyon fontos tényező az egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javítása. Az új járóbeteg-irányítási rendszer bevezetésének köszönhetően csökken a várakozási idő és könnyebben lehet időpontot foglalni a nem beutalóköteles szakrendelésekre. A dr. Réthy Pál Tagkórházban november elsejétől a szemészeti és traumatológiai valamint a fül-orr gégészeti szakrendelésekre külön telefonszámon lehet időpontot foglalni és amint a kezdeti, átállási időszakot követően a rendszer jól működik, ezen szakrendelések külön telefonszámait kivezetik ezzel is elősegítve a hatékonyabb betegellátást – hangsúlyozta dr. Zsilák János orvosigazgató-helyettes.

 

 

Kovácsné Balogh Ildikó, a döntéselőkészítési osztály vezetője elmondta: az új járóbeteg irányítási rendszer lényege, hogy az első körben megjelölt öt szakrendelésre a 66/555-444-es telefonszámokon 7 és 15 óra között várják a hívásokat a call center munkatársai, akik az EESZT rendszeren keresztül rögzítik az előjegyzéseket. A szemészeti rendelésekre egyelőre még hosszabb a várakozás idő, de a fül-orr-gégészetre és a traumatológiára már most vannak szabad időpontok.


– Az új rendszer használatához a kórházba lépéskor az eddigieknek megfelelően ugyanúgy sorszámot kell húznia a betegeknek, azonban az öt szakrendelés a régi rendszertől eltérően már az új sorszám automatához kapcsolódik, melyek kezelését kórház munkatársai mindkét bejáratnál segítik. Az ellátás menete a továbbiakban az eddig megszokott gyakorlat szerint folyik, a kihúzott sorszámmal először a betegirányító pulthoz majd az adott szakrendelésre kell menni – tájékoztatott az osztályvezető.

 

 

A járóbeteg-irányítási rendszer fejlesztésének második ütemében 2024 február elsejétől a Békés Vármegyei Központi Kórház mindkét tagintézményében újabb szakrendelők csatlakoznak az új előjegyzési rendszerhez.

Az új rendszerről bővebb információ a Békés Vármegyei Központi Kórház honlapján olvasható.

 

További programok »

FEL