Új, belvárosi iroda segíti az Egyensúly AE Egyesület munkáját

2021. december 9. 17:00 | D. Nagy Bence

A Békés megyei civil szervezetek munkáját segítő egyesület Békéscsaba központjában, a Wlassics sétányon nyitott új irodát. Az ünnepélyes átadón elhangzott, hogy az irodahelyiségre a megyeszerte egyre inkább igényelt tanácsadói profil miatt volt szükség.

A megyeszerte közel 900 civil szervezettel együttműködő Egyensúly AE Egyesület elnöke az eseményen a szakmai tanácsadás fontosságát emelte ki.

– Voltak olyan civil szervezeti vezetők, akik vagy a mozgássérült állapotuk miatt vagy a távolságok miatt nehezen találták meg a külvárosi, a Bankó utca és a Sikonyi út sarkán álló központunkat. Régóta szerettünk volna megoldani ezt a problémát, így került képbe a Wlassics sétányon található kisebb irodahelyiség, ahol ténylegesen csak tanácsadások zajlanak majd – mondta el Schriffertné Lócskai Henriett. Hozzátette, hogy bár a nagyobb rendezvényeket továbbra is a központi épületben tartják meg, ugyanakkor a pandémia kapcsán ezek szervezése és megvalósítása is átalakult, így nagyobb hangsúlyt kapott az online formában zajló  jogi, könyvelési és pályázati tanácsadás, amelyre ez az iroda alkalmasnak bizonyul.

Juhász István civil ügyekért felelős tanácsnok és Schriffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke. (Kép: B.Zs./BMC)

 

Az eseményen a város civil ügyekért felelős tanácsnoka mondott köszöntőt.

Békéscsaba önkormányzata szoros együttműködésre törekszik a civil szervezetekkel. Öröm az, ha egy civil közösség megfelelő munkakörülmények között tud tevékenykedni. Ezzel az új irodával tovább bővültek az adminisztrációs, jogi tanácsadási lehetőségek az Egyensúly AE Egyesület számára is – fogalmazott Juhász István civil ügyekért felelős tanácsnok.

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL