Tuzson: A határmenti települések a kormány figyelmének középpontjában állnak

2019. szeptember 18. 13:22 | behir

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő lakossági fórumon mutatta be dr. Rákócziné Tripon Emese független, Fidesz–KDNP támogatással induló kétegyházi polgármesterjelöltet, kedden este.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, az agrármérnök végzettségű, jelenlegi alpolgármester 13 éve dolgozik a településért képviselőként. Herczeg Tamás hozzátette, hogy dr. Rákócziné Tripon Emese eddigi munkájával is hozzájárult ahhoz, hogy a település folyamatosan fejlődjön. A polgármesterjelölt kiemelte, hogy továbbra is a fejlesztéseket tekinti a legfontosabbnak, ugyanis az a célja, hogy a község még élhetőbbé és komfortosabbá váljon a közeljövőben.

 

(Fotó: Ujházi György)

(Fotó: Ujházi György)

 

- Jól ismerem az itt élők gondjait, problémáit. Megtisztelő volt számomra, hogy eddigi képviselői munkám visszajelzéseként és megerősítéseként nagy számban kérték polgármesteri jelölésemet. A jelenlegi képviselő-testület tagjaként, de mégis új utakat keresve szándékozom elindulni a falu vezetéséért - fogalmazott dr. Rákócziné Tripon Emese.

A közszolgálatért felelős államtitkár hangsúlyozta, a kormány mindent megtesz a határ menti települések támogatásáért. Tuzson Bence kiemelte: lehet, hogy ezek a városok, községek az ország szélén helyezkednek el, de a kormány figyelmének középpontjában állnak.

 

(Fotó: Ujházi György)

(Fotó: Ujházi György)

 

- Az a település, ami a határ mentén van, az egyfajta kapocsnak számít. Kapocs a mai Magyarország és határon túli települések között. Tekintettel arra, hogy mindannyian az Európai Unió részesei vagyunk, egy olyan kapocsnak is kell lennie ezeknek a településeknek, amelyek gazdaságilag is képesek összekapcsolni egymással különböző területeket, erre kell koncentrálnunk a következő időszakban - mondta el Tuzson Bence.

Az államtitkár leszögezte, az önkormányzati választás tétje az is, hogy a megválasztott vezetők mennyire tudnak élni az egyre bővülő lehetőségekkel a lakosság igényeinek és elvárásainak megfelelően.

 

FEL