Sok munkája akadt tegnap a tűzoltóknak

2022. augusztus 18. 11:09 | behir.hu

Traktor és transzformátor is kigyulladt szerdán a megyében.

Szerda délután kigyulladt Szarvas külterületén egy mezőgazdasági munkálatokat végző traktor Halászlak közelében. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével az égő gumiabroncsokat és a füstölgő részeket eloltották, majd a felhevült szerkezeti elemeket visszahűtötték. Az eset során szemlysérülés nem történt. 

Tegnap délután Tótkomlóson, a Békéssámsoni út közelében kigyulladt egy nagyfeszültségű hálózati transzformátor. Riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat, akik a kigyulladt trafó környezetét vízsugárral megvédték, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy nagyméretű fa a járdára, valamint a kerítésre borult tegnap délután a Körte soron, Békéscsabán. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a közlekedést akadályozó és veszélyeztető növényzetet motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Az eset során senki sem sérült meg.

Sarkadon, a Bokor utcában tegnap délután kigyulladt az elszáradt aljnövényzet. A gyulai hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével a  száz méter hosszan égő vegetációt. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt. 

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További programok »

Itthon

FEL