Két esetben tűzhöz hét esetben műszaki mentés miatt hívták a katasztrófavédőket

2022. december 12. 09:20 | behir

Az elmúlt hétvégén, két tűzesettel és hét műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete vasárnap délután Gyulán, a Kosár utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd az épületet hőkamerával átvizsgálták. Az ötven négyzetméteres könnyűszerkezetű ház tetőszerkezetéről a tűz az épület egészére már nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor a lakatlan ingatlan jelenleg felújítás alatt állt.

Egy nagyméretű diófa melléképületre dőlt vasárnap délelőtt Békésen, a Tátra utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész és létra segítségével a növényzet ágait feldarabolták, majd az épületről eltávolították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, de az ingatlan tetőszerkezete jelentősen károsodott.

Egy személyautó őzzel ütközött, majd árokba borult szombat délelőtt Gyomaendrőd és Dévaványa között, a 4231-es úton. A járművel ketten utaztak, közülük egy ember a baleset következtében könnyebb sérüléseket szenvedett. A helyi önkormányzati tűzoltók az autót áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Egy üzemből ammónia került a levegőbe tegnap délután Gyulán, a Béke sugárúton. A helyi szakemberek a meghibásodott kilyukadt hőcserélőt kiszakaszolták, így az ammónia szivárgás megszűnt. A város hivatásos tűzoltói a Békés megyei műveleti szolgálattal és katasztrófavédelmi mobil laborral közösen ellenőrző méréseket hajtottak végre, az épületben és a szabad levegőn egyaránt. A szabadban végzett ellenőrző mérések az emberi egészségre veszélyes mértékű ammóniát nem mutatott ki, az épületbe került ammóniát, pedig szellőztető ventilátorok bekapcsolásával a helyi szakemberek eltávolították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

További programok »

Itthon

Eltiltás hatálya alatt vezetett a békéscsabai férfi, börtönbüntetésre ítélték

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap időtartamú végrehajtandó (!) börtönbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit. A bíróság ezen felül 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 3 évre a közúti járművezetéstől is.
10:47
FEL