Meghibásodott tüzelőberendezés miatt lángolt egy lakóépület Gyulán

2022. december 2. 13:00 | behir.hu

Tűzeset és baleset miatt is riasztották a tűzoltókat csütörtökön.

A lakhatási célra használt melléképületben egy meghibásodott tüzelőberendezés meggyújtotta a födémszerkezetet. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal a födémet megbontották, majd vízsugár segítségével az égő és izzó részeket eloltották. Tűz az épület egészére már nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Az épületben a fűtés átmenetileg nem biztosított, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében az épület lakóját egy időre ismerősök fogadták be.  

A tegnapi nap folyamán két közúti balesethez riasztották Békés megye tűzoltóit. A délutáni órákban egy személyautó lesodródott az úttestről, majd fának csapódott Mezőhegyesen a Battonyai úton. A járművel hárman utaztak, a baleset következtében senki sem sérült meg. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították és átvizsgálták, majd egy láncfűrész segítségével a járműre borult fenyőfát eltávolították.

Nem sokkal később egy nyerges vontató és egy személyautó karambolozott Mezőberény külterületén, a Gyomai úton. Az autóval és a kamionnal összesen négyen közlekedtek, a járművébe senki sem szorult be. A mentőszolgálat elmondása alapján a balesetben a személyautó három utasa megsérült, őket további megfigyelésre és ellátásra kórházba szállították. A helyi hivatásos tűzoltók a személyautót áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Forrás: Katasztrófavédelem

További programok »

FEL