Tudatosan a jövő biztonságáért

2019. február 14. 16:25 | behir

„A pénz olyan, mint az orvosság - ha nem jól használják: méreg lesz belőle.”   (Eötvös Károly)

 

Immár 2 éve, hogy a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesülete, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békéscsabai Médiacentrum összefogásának köszönhetően „A Jövő Biztonsága” program részeként útjára indult a TB SAROK. A szociális biztonsággal, társadalombiztosítással, nyugdíjjal, családtámogatással, öngondoskodással, pénzügyi tudatossággal kapcsolatos kérdések mindig aktuálisak, nem lehet róla eleget írni, olvasni, beszélni.

 

Fontos tudni, mire fordítják befizetett járulékainkat, milyen ellátásokra számíthatunk betegség, vagy időskor elérése esetén, mi a következménye a nemkívánatos „feketemunkának”, illetve miért szükséges az öngondoskodás. Mindezek tudatosítása fiatalok, aktívkorúak és időskorúak számára egyaránt rendkívül fontos.

 

A TB SAROK immár az 50. megjelenéséhez ért, és időközben a fenti szervezetek együttműködésének eredményeként számos fontos célt értünk el, és mindez a jövő biztonságát szolgálja. Ezért készült el   „A JÖVŐ BIZTONSÁGA - Társadalombiztosítás és Öngondoskodás” című film, mely tavaly valamennyi Békés megyei középiskolába eljutott és bárki számára elérhető a behir hírportálon: behir.hu/a-jovo-biztonsaga-program

 

Február utolsó hetében, a PÉNZ7 alkalmából, 17 Békés megyei középiskola diákjai vesznek részt a „Tudatosan a jövő biztonságáért” című rendhagyó, interaktív órákon, mely egy újabb lépés a biztonság, a tudatosság felé.

 

A pénzügyi tudatosság jelentősége Eötvös Károly idézete okán is tetten érhető. A rossz célok tudattalan költekezéshez, eladósodáshoz, betegséghez, káoszhoz vezethetnek. De ha jó célra használjuk, a pénz hasznosul, fejlődést eredményez, gazdagodik az egyén, gazdagodik Magyarország.

 

A TB SAROK rovat – és „A Jövő Biztonsága” program - célja a jövőben sem lehet más, mint a lényegre törő, figyelem felhívó, ugyanakkor hiteles, és közérthető tájékoztatás.

 

                                                                                                                         

Dávid Ferenc főosztályvezető

Békéscsabai Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály

 

 

 

További programok »

FEL