Sikeresen zárult a „Tudatosan a jövő biztonságáért” program

2019. március 7. 14:17 | behir

A múlt héten a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesülete, a Békéscsabai Médiacentrum és a Békés Megyei Kormányhivatal együttműködésében "Tudatosan a jövő biztonságáért" címmel 17 Békés megyei középiskolában tartottak rendhagyó órákat.

 

A rendezvénysorozat dr. Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke előadásával vette kezdetét a Békés Megyei Kormányhivatalban. A program rendkívül népszerű és sikeres volt, 26 interaktív órán mintegy 1 500 diák vett részt. A középiskolások megismerkedtek a társadalombiztosítás és öngondoskodás szerepével. Az előadók felhívták a figyelmet a fekete munka veszélyeire, és arra is, hogy külföldi tanulmányok vagy munkavállalás esetén mire kell ügyelni.

 

A program részeként a diákok a behir.hu hírportálon elérhető 7.TB TOTÓ játékkal is gyarapíthatták ismereteiket. A szerencsések az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE, és a Swietelsky-BRSE mérkőzéseire, a Munkácsy Mihály Múzeum Andy Warhol kiállítására, valamint a békéscsabai Árpád Fürdőbe szóló belépőket nyertek.

 

A játékban a legaktívabbak az alábbi iskolák tanulói voltak:

 

  • BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Békéscsaba
  • Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Békés
  • GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Orosháza
  • GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas
  • Kétegyházai Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
  • Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Orosháza
  • Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Békéscsaba
  • Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Gyomaendrőd

 

Paláncz György, az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE elnöke felajánlásának köszönhetően a Kétegyházai Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 11/A. osztályának minden tanulója megtekintheti a Békéscsabai ENKSE – GVM Europe-Vác NB I-es női kézilabda mérkőzést, melyre 2019. március 8-án 18.00 órakor Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban kerül sor.

 

További programok »

Itthon

Nehezen bizonyítható a mobiltelefon-használat az autóban

Nehezen bizonyítható, ha a balesetet okozó sofőr vezetés közben mobilozott, illetve ha bármi mással foglalkozott, ami elvonta a figyelmét - mondta Szatmári-Margitai Gergely jogi szakértő pénteken az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.
18:23
FEL