Trefort Ágoston-díjat kapott Vida András, a Lencsési Általános Iskola vezetője

2021. június 10. 18:16 | Such Tamás

Évente tizenkét személy kaphatja meg hazánkban a Trefort Ágoston-díjat. Egyikük Vida András, békéscsabai Lencsési Általános Iskola igazgatója, aki az oktatás érdekében hosszabb időn át folytatott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként vehette át.

A Trefort Ágoston-díj azoknak az állami és egyházi fenntartású intézményben dolgozóknak adományozható, akik az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeznek.

Vida András Gyulán született, hatéves kora óta azonban Békéscsabán él. Földrajz-népművelő szakos tanárként 1987-ben kezdte meg a tanítást a József Attila Általános Iskolában; 2007-ben nevezték ki igazgatónak.

 

Trefort Ágoston-díjat kapott Vida András – Forrás: Herczeg Tamás

A Trefort Ágoston-díj – Forrás: Herczeg Tamás

 

2011-ben a Szabó Pál Téri Általános Iskola és a József Attila Általános Iskola AMI jogutódjaként Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola működik, amelynek jelenleg is Vida András az intézményvezetője.

„Nagyon nagy örömmel vettem át a díjat. Noha az elismerést én kaptam, de valójában ez a nevelőtestület, illetve az iskolai közösség érdemelte ki. Ha nem így lenne, akkor az ember a munkájában sem tudna ilyen szépen teljesíteni” – fogalmazott.

***

Békéscsabán idén Vida Andráson kívül Papp-Jóljárt Gyöngyi is megkapta a Trefort Ágoston-díjat.

További programok »

FEL