Továbbra is téma a Hódmezővásárhely-Gyula vasútvonal korszerűsítése

2018. november 10. 13:29 | behir

Lázár János, a dél-alföldi régió közlekedésének fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón szólt az épülő, Szegedet és Vásárhelyt összekötő tramtrainről, a Békéscsaba, Gyula felé vezető vasútvonal korszerűsítéséről, valamint a Szeged-Szabadka-Baja közti fejlesztésről – írta a Délmagyarország.

Mint mondta, a dél-alföldi régióra gazdasági tartalékként tekint vasútminiszterelnök és a kormány, fejlesztésében még bőven vannak lehetőségek, viszont ehhez elengedhetetlen a közlekedés korszerűsítése, például a Hódmezővásárhely–Békécsaba– Gyula vasútvonalé. Erről rövidesen egyeztet a két város polgármesterével. Szintén dinamizálni lehetne a fejlődést, növelni a régió és az ország versenyképességét – a szerb kormánnyal összefogva – a Szeged–Szabadka–Baja vasútvonal modernizálásával, amely a kalkulációk szerint összesen 150 milliárd forintba kerülne.

Forrás: Délmagyarország

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Újabb nyertes megyei pályázatok, többlettámogatások

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) révén újabb közel 1,6 milliárd forint értékben 11 Békés megyei projektről hozott támogató döntést az irányító hatóság – tudatta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.
2020. január 21. 16:22
FEL