Augusztus 16-ig tart a vágányzár Mezőtúr és Orosháza között

2020. július 9. 18:45 | behir.hu

Mezőtúr és Orosháza között jelenleg vonatpótló autóbuszokkal megoldott a szarvasi lakosok közlekedése. Szarvas polgármestere írásban kért tájékoztatást a MÁV Zrt. Szegedi Pályavasúti Területi Igazgatóságától.

Több szarvasi lakostól érkezett panasz a város önkormányzatához azzal kapcsolatban, hogy a Mezőtúr illetve Orosháza irányába történő eljutásuk vonatpótló autóbuszokkal történik. Volt köztük, aki olyan tájékoztatást kapott, miszerint a koronavírus miatt a Mezőtúr-Orosháza vasútvonalat megszüntetik. Babák Mihály, Szarvas polgármestere a lakossági panaszokat követően írásban kért tájékoztatást a MÁV Zrt-től, melynek eredményéről közösségi oldalán is beszámolt.

A vasúti társaság a járattal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban beszámolt arról, hogy augusztus 16-ig az érintett vonalon a vágányzárat pályakarbantartási munkák indokolják. Halászlak Hármas Körös hídon teljes felépítménycsere történik; Halászlak környezetében az alépítménybe beköltözött állatok kotorékait kiinjektálják, valamint rézsű védelmet is kialakítanak. A 67+13 szelvényben lévő útátjárót teljesen felújítják, valamint a 177+80 szelvényben lévő útátjárót teljesen átépítik.

A régiót érintő mellékvonati menetrendi módosítások bevezetéséről az Innovációs és Technológiai Minisztérium - mint Megrendelő - rendelkezett a MÁV Zrt. felé, amelyben a végrehajtandó intézkedéseket és a bevezetés dátumát is pontosan meghatározta. A bevezetett menetrend-módosítás utasforgalmi, utas-kiszolgálási hatásait a vasúttársaság folyamatosan figyeli, és ezekről elemzéseket is készít. Amennyiben a bevezetett menetrendnél kedvezőbb kiszolgálási rend kivitelezhető, és az ahhoz szükséges műszaki és technikai feltételek adottak, módosítási javaslattal élhetnek a közszolgáltatást megrendelő minisztérium felé.

További programok »

FEL