További 250 millió a Békési Járási Hivatal épületére

2016. március 19. 20:19 | Zsíros András

Új székhelyépületet alakítanak ki a Békési Járási Hivatal számára. Ehhez a kormány 250 millió forint támogatást nyújt. A Kossuth utca 4. szám alatti ingatlanban tavaly már felújították a földszintet.

Néhány éve még iskola működött a békési egykori járásbíróság épületében. Az ingatlan tulajdonjogát azonban az önkormányzat két éve állami kézbe adta. Gajda Róbert kormánymegbízott elmondta, a kormány nevében a Békés Megyei Kormányhivatal vállalta azt, hogy itt egy járási központi székhelyt alakítanak ki, ami – ahogy fogalmazott – méltó Békés városához és az itt élő emberekhez.

Ehhez a kormány 135 millió forintot biztosított, amiből egy új kormányablakot alakítottak ki az 1907-ben épült, patinás épület földszintjén. A napokban pedig megszületett a döntés a folytatásról: a felújítás második ütemére 250 millió forintot ítélt meg a kormányzat.

Dankó Béla országgyűlési képviselő szerint ebben fontos szerepet játszott, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter adta át az előző ütemben elkészült fejlesztést, a földszinti kormányablakot. Így ugyanis láthatta, hogy az egy olyan, jobb sorsra érdemes épületben kapott helyet, ami érdemes a további fejlesztésre. „A kormány szándéka szerint az ellátás színvonala az egész országban megfelelő, sőt kiváló kell, hogy legyen a polgárok megelégedésére” – tette hozzá a képviselő.

Korábban négy különböző helyszínen intézték az ügyeket a hivatal munkatársai. Dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal vezetője elmondta: a beruházással összesen 37 helyiséget alakítanak ki, ahol több mint 30 ügyintéző kap majd helyet, csökkentve ezáltal a járási hivatal által használt épületek számát. A két szinttel együtt körülbelül 650 négyzetméter épül be a tervek szerint.

A Békési Járási Hivatal 70 ezer ügyszámot bonyolít évente. Ennek körülbelül kétharmadát intézik a hamarosan megújuló épületben.

FEL