Tovább folytatódhat a békési sportcsarnok korszerűsítése

2021. október 2. 06:18 | behir.hu

A Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjának negyedik ütemében közel 60 millió forint támogatást nyert Békés önkormányzata a Békési Férfi Kézilabda Clubbal együttműködve. A vissza nem térítendő támogatás a Csíkos utcai sportcsarnok energetikai korszerűsítésének folytatását teszi lehetővé.

A Békés Városi Sportcsarnokban az elmúlt három évtizedben elhasználódtak a belső nyílászárók, éppen ezért szükségessé vált azok cseréje. A Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán elnyert 60 millió forintból most megvalósul az épület kazáncseréjét is magába foglaló fűtés-korszerűsítés és a belső nyílászárók teljes cseréje – tájékoztatott a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a békési polgármesteri kabinet.

Mint írták: a fejlesztésről a helyszínen egyeztetett Polgár Zoltán alpolgármester és Nagy Richárd, a kézilabda egyesület ügyvezetője. Közel két évvel ezelőtt mintegy 80 millió forintból cserélték ki a létesítmény külső nyílászáróit és elektromos vezetékrendszerét, amivel párhuzamosan megújult a világítás is. Emellett olyan hangrendszert építettek ki, ami a sport- és egyéb rendezvények szempontjából hasznosnak bizonyult. Mindezeket megelőzően is számos beruházás valósult meg a sportcsarnokban.

Az alpolgármester elmondta, rendkívül fontosnak tartja, hogy a gyerekek, a fiatalok és a felnőtt sportolók számára a lehető legkorszerűbb körülményeket teremtsék meg. A tervek szerint jövő májusra egy teljesen felújított sportcsarnok áll majd rendelkezésre a Csíkos utcában, és a vadonatúj kézilabda munkacsarnok várja majd a sportolni vágyókat a Fáy utcában.

További programok »

Sport

FEL