Torna: Böczögő talajon nyert a szer ob-n

2017. április 3. 10:36 | Kovács Dávid

Kedvenc számában nyert a tornász.

A tornászok Swietelsky Országos Szerbajnokságán Böczögő Dorina talajon szerezte az egyetlen csabai érmet, méghozzá a legfényesebbet, hiszen győzni tudott kedvenc számában. A kétszeres olimpikon már biztos ott lehet a kolozsvári Európa-bajnokságon, hiszen Draskóczy Imre szövetségi kapitány kijelölte a magyar csapat három tagját.

Az első napon szokatlan módon még nem született békéscsabai medál, Böczögő Dorina 6. helyen végzett felemás korláton. Másnap azonban megérkezett a remélt aranyérem, Böczögő talajon Al-Salty Dáliát megelőzve 12,900 ponttal megnyerte a versenyt.

- Betegséggel küszködtem az elmúlt időben, gyulladás volt a szervezetemben, fájt a vállam és a lábam, de már tudok edzeni, talajon végig próbáltam készülni. Egy leépített gyakorlatot mutattam be, új összekötő volt benne, ez azért is volt fontos, hogy ezt adjam elő, hogy lássák a bírók. Egy ritmikus gimnasztika koreográfus rakta össze a koreográfiámat, mindig is nagyon tetszett az rg. Az eddigi megszokott sorokkal elégedett vagyok, ugyan hiányzott egy gimnasztikám, ezt picit sajnálom. Örülök, hogy meg tudtam védeni a bajnoki címemet, bár nem ez volt a cél, hanem az, hogy versenyezzek – mondta el a tornász a szövetség honlapjának.

Gerendán Katona Barbara volt érdekelt, a csabai lány 8,900 ponttal 5. lett.

Kovács Zsófia, Böczögő Dorina és Dévai Boglárka helye már biztos az április 19-én rajtoló egyéni torna Európa-bajnokságra utazó magyar női csapatban - mondta el Draskóczy Imre szövetségi kapitány a M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

A szakvezető a szombaton és vasárnap rendezett szerenkénti országos bajnokság után hozta nyilvánosságra a biztos résztvevők névsorát, egyúttal jelezte, hogy a csapat negyedik tagját később, várhatóan a most hétvégi, kiskunfélegyházi verseny után jelöli ki.

Draskóczy kiemelte, hogy az ob-n két szeren - felemás korláton és gerendán - győztes Kovács, az ugrásban bajnok Dévai és a talajon aranyérmes Böczögő is képes lehet a kontinensviadalon kiemelkedően szerepelni, s akár fináléba kerülni. Véleménye szerint ugrásban két magyar döntős is lehet, amennyiben Dévai és Kovács is jól megcsinálja mindkét gyakorlatát. Esetükben a szakember úgy fogalmazott, hogy nemcsak egy erős ugrásuk van, hanem a második gyakorlatuk is megfelelő szintű, ami bizakodásra ad okot.

A kapitány a válogatási elvekre térve jelezte, az idén csak egyéni Eb van, így nem azt kellett figyelembe venni, hogy ki mennyit tud segíteni a csapatnak, hanem, hogy ki képes nemzetközi szinten

Draskóczy Imre megemlítette még, hogy míg Dévai és Böczögő egy-egy szeren lehet igazán eredményes, addig a riói olimpikon Kovács a csapat egyetlen olyan tagja, aki összetettben is képes lehet Európa legjobbjai között végezni.

A kolozsvári Európa-bajnokságot április 19. és 23. között rendezik meg, s a kapitány bízik benne, hogy sok magyar szurkol majd a helyszínen, így "félig" hazai pályán versenyezhetnek tornászai – írta az MTI.

További programok »

FEL