Torna: Megérkezett a magyar csapat Glasgow-ba

2018. július 31. 12:43 | behir

Hétfőn utazott el a magyar csapat a glasgow-i Európa-bajnokságra. A kontinensbajnokság selejtezői augusztus 2-án kezdődnek.

A magyar együttesben több korábbi, illetve jelenlegi békéscsabai tornász mutathatja meg tudását. A Magyar Torna Szövetség információi szerint a nőknél Böczögő Dorina és Makra Noémi mellett Dévai Boglárka, Fehér Nóra és Péter Sára utazott az Európa-bajnokságra, míg a junioroknál a Bácskai Csengével, Schermann Biankával, Székely Zójával és Medved Reginával felálló együttes Szujó Hannával egészül ki.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára elmondta, hogy a pódiumedzések után dönt a szakmai stáb arról, hogy „mi lesz a szólítási rend az egyes szereken”.

A felnőttek selejtezője augusztus 2-án lesz, Böczögőék itt a negyedik csoportban kaptak helyet, 3-án pedig a juniorok lépnek a szerekhez, ők a harmadik csoportban lesznek.

A héten eldőlt az is, hogy a férfiaknál Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Ryan Sheppard és Kiss Balázs indul az Eb-n, míg a fiataloknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Molnár Botond, Vízlendvai Máté és Tomcsányi Benedek utazik. A férfiak augusztus 6-án repülnek el Glasgow-ba.

A glasgow-i Európa-bajnokságot július 30. és augusztus 12. között rendezik meg.

 

További programok »

FEL