Torna: Böczögő Dorina az Universiadén bizonyíthat

2017. augusztus 14. 11:51 | behir

A 29. Nyári Universiadén a békéscsabai Böczőgő Dorina és Al-Salty Dália képviseli a magyar női tornát, amely augusztus 19-én veszi kezdetét Tajvanon – közölte a Magyar Torna Szövetség hivatalos honlapján.

Az egyetemisták multisport-eseményén magyar színekben idén két női tornászválogatott versenyzik Böczögő Dorina és Al-Salty Dália személyében – jelentette be Draskóczy Imre női szövetségi kapitánytól, aki azt is elmondta, hogy csak egyéniben indulnak a hölgyek, ugyanis a csapatindításhoz minimum három fő szükséges.

A tornászok viadala augusztus 19-én a férfiak csapatversenyének döntőjével és egyéni selejtezőjével indul, ahol Kardos Botond, Babos Ádám, Schweigert Dávid és Vecsernyés Dávid szerepel, a magyar együttes a második csoportban lép a szerekhez.

A nők megmérettetése pedig augusztus 21-én, hétfőn kezdődik a csapat döntővel, amely egyben egyéni összetett és szerenkénti selejtező is, csakúgy, mint a férfiaknál, ellenben Böczögő Dorina és Al-Salty Dália csapatban nem, csak az utóbbi két kategóriában lesz érdekelt. A hölgyek az első, úgynevezett vegyes csoportban mutatkoznak be.

A tornász delegáció, a női és a férfi versenyzők egyaránt augusztus 15-én, kedden 16 órakor indulnak Tajvanra a Liszt Ferenc repülőtérről. A férfi csapatot Janik Pál edző, a nőket pedig Draskóczy Imre női szövetségi kapitány kíséri az esemény helyszínére.

- Böczögő Dorinával és Al-Salty Dáliával veszünk részt az Universiadén, csapatunk most nincs. A jelenlegi terv az, hogy mindkét lány, minden szeren versenyzik egyéniben. Dorinának fáj a válla, kezelés alatt áll, de nagyon bízunk benne, hogy ebből ki fog lábalni, és rendben lesz. Dália a maga megszokott ritmusában edz – fogalmazott Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány.

 

A program:

(A program a tajvani, helyi idő szerint lett feltüntetve, az időeltolódás a magyar időhöz képest +6 óra.)

augusztus 15., kedd 16:00

indulás a Liszt Ferenc repülőtérről, 2B terminál

augusztus 19., szombat 12:00-15:00

ffi csapatverseny döntő és egyéni selejtező 2.csoport

augusztus 21., hétfő 10:00-12:00

női egyéni selejtező 1.csoport

augusztus 22., kedd 14:00-16:00

ffi egyéni összetett döntő,

augusztus 22., kedd 18:30-21:15

női egyéni összetett döntő

augusztus 23., szerda 11:00-14:00

ffi szerenkénti döntők

augusztus 23., szerda 16:00-19:00

női szerenkénti döntők

augusztus 25., péntek 12:45

érkezés Liszt Ferenc repülőtérre, 2B terminál

További programok »

Sport

Újabb fiatal tehetség a csabai röplabdások keretében

Újabb fiatal játékos szerződtetését jelentette be a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A békéscsabai születésű, saját nevelésű Szűcs Gréta az elmúlt szezonban az U18-as csapat egyik húzóembereként ünnepelhetett bajnoki címet hazai közönség előtt.
19:39
FEL