Universiade: Böczögő harmadik tartalék a talaj döntőjében

2017. augusztus 22. 10:03 | behir

A békéscsabai Böczögő Dorina és a KSI-s Al-Salty Dália képviseli a magyar női tornát Tajvanon a 29. Nyári Universiadén. Al-Salty egyéni összetettben kvalifikálta magát a fináléba, szerenként pedig több előkelő pozíciót is szereztek Böczögőék – számolt be a szövetség hivatalos honlapja.

A hölgyek idén csapatban nem, csak egyéniben indultak az egyetemisták multisport-eseményén, hiszen a csapatindításhoz legalább három fő szükséges. Mindkét tornászhölgy kitett magáért, ugyanis több értékes helyezést is begyűjtöttek.

A szerenkénti selejtezőkben a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina talajon 12.650 ponttal az előkelő 13. helyen zárt, amellyel a hármas számú tartalék a döntőben, ugráson 23. lett 12.400 ponttal, gerendán pedig 11.500 pontot szerzett, amely a 30. helyre volt elegendő.

Al-Salty Dália 48.850 ponttal a 16. helyen jutott be az egyéni összetett 18-as döntőjébe, amely augusztus 22-én, kedden rendeznek. A KSI-s tornász gerendán végzett a legelőrébb, ott 12.500 ponttal a 14., amellyel második számú tartalékként várhatja a finálét, felemáskorláton a 29. (11.550 pont), talajon pedig a 32. (11.900 pont) pozícióban zárt.

- Nagyon boldogok vagyunk, hogy az első fordulóból, csapat nélkül Dália tizenhatodikként be tudott kerülni az egyéni összetett fináléjába. Az meg még nagyobb öröm, hogy gerendán Dália második számú tartalék, talajon pedig Dorina a hármas számú tartalék. Dorina szombaton és vasárnap elkapott egy vírusos fertőzést, láza volt, kezelés alatt áll, de ennek ellenére összeszedte magát, és szépen teljesített. Sportosak voltak a lányok, és a rontás nélkül végigtornázták a versenyt – fogalmazott Draskóczy Imre női szövetségi kapitány.

További programok »

FEL