Torna: Kovács Zsófia a mester, Böczögő és Makra bronzérmes

2018. november 17. 17:09 | behir

Megkezdődött a tornászok Mesterfokú bajnoksága és kihirdették a csapatbajnokokat. A női mezőnyben a Dunaferr SE színeiben induló Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia, míg a férfiaknál a győri Kardos Botond nyerte meg az egyéni összetettet. A csapatok versenyében a hölgyeknél a Postás SE „A” , a fiúknál a BHSE bizonyult a legjobbnak. A megmérettetés szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőkkel folytatódik.

Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, Győr polgármestere nyitotta meg a Mesterfokú bajnokságot, amelynek az Olimpiai Sportpark adott otthont. Kiemelte, hatalmas megtiszteltetés a városnak, hogy ismét ők rendezhetik a hazai tornasport egyik legrangosabb viadalát - írja a szövetség hivatalos oldala.

A férfiak csapatbajnokságát a BHSE nyerte (467.350 pont) a Csorvási Soma, Földes Márton, Kiss Balázs, Rengei Balázs, Vecsernyés Dávid összeállítású csapattal. Mögötte az FTC – Telekom (458.550 pont) és a Győri AC (452.000 pont) végzett. A Mesterfokú bajnokság egyéni összetett versenyén a hazaiak tornásza, Kardos Botond (81.800 pont) diadalmaskodott, mögötte Babos Ádám (FTC-Telekom, 77.400 pont) és Mészáros Krisztofer (Győri AC, 76.000 pont) zárt.

A hölgyeknél, két forduló alapján a Szuper CSB-t a fővárosi Postás SE „A” (300.000 pont) csapata végzett az élen, amely Péter Sára, Al-Salty Dália, Fedorova Yana, Székely Zója, Bácskay Csenge összeállításban szerepelt. Második lett a Dunaferr SE (298.800 pont), harmadik pedig az MTK (291.600) együttese. A Mesterfokú bajnokságon egyéni összetettben a dunaújvárosi Kovács Zsófia győzött (52.200 pont). Az ezüstérmet Fehér Nóra (Győri AC, 52.100 pont), a bronzérmet pedig a korábbi békéscsabai Böczögő Dorina (MTK Budapest) és Makra Noémi (TC Békéscsaba, 51.300 pont) szerezte meg.

A viadalon az utánpótlás versenyzők is a szerekhez léptek. A legjobb ifjúsági tornászt, mind a fiúknál, mind a lányoknál külön díjazták. A hölgyeknél a Kanyó Éva-kupát az MTK színeiben versenyző Schermann Bianka kapta, amelyet az ismert televíziós személyiség, a Magyar Torna Szövetség egykori elnöke, Kanyó Éva férje, Rózsa György adott át. A fiúknál a Krasznai Lajos-díjat Mészáros Krisztofer vehette át.

 

További programok »

Sport

Magyar Kupa: A Békéscsaba továbbjutott a legjobb 64 közé

A Békéscsaba 1912 Előre hátrányból fordítva 4-1-re nyert a Vác ellen idegenben és bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A Békés megyei együttesek közül a két NB III-as gárda, a Füzesgyarmat és a Körösladány, valamint a megyei kvalifikációban küzdő Gyulai Termál FC is kiesett.
2020. szeptember 19. 17:55
FEL