Tönkretették a kutyafuttató karácsonyi égősorát

2022. november 18. 17:28 | Such Tamás

A CsabaPark kutyafuttatójának a megnyitása óta minden nap több család jár ki a négylábúival; szó szerint fullon működik a hely. Idővel egy nagyon jó kis baráti társaság alakult.

– A közelmúltban szomorúan olvastuk a hírt, hogy 17 órakor bezár a CsabaPark, vele együtt a futtató is. A spórolás miatt lekapcsolt lámpák nem befolyásolnak bennünket, hiszen a futtató területén nincs köztéri világítás. Eddig is fejlámpával, telefonnal és az egyik társunk segítségével, egy USB reflektorral oldottuk meg a szükséges fényt – mondja Filadelfi Ágnes, az egyik gazdi.

 

A CsabaPark kutyafuttatójánál – Forrás: Filadelfi Ágnes

 

A napokban megtudták, hogy a fenntartó egy 18 órás nyitva tartáson gondolkodik. Az elképzelésből nemsokára döntés születhet. Továbbá a kutyások a karácsonyi hangulat érdekében, e hét szerdán három, elemmel működő karácsonyi égősort helyeztek el a futtató kerítésén. Ám csütörtök reggelre valaki kettőt tönkretett: le- és kitépte az elemtartót az égősorból.

– Azt most inkább nem mondom el, hogy mit gondolok… – folytatja. – Nem az anyagi kár a lényeg, mert az pótolható. De sajnos ilyen világban élünk, ahol valakit az zavar, hogy pár gyerek örömére kirakunk néhány karácsonyi égősort.

(Lehet, hogy az őzikék voltak.)

 

A CsabaPark kutyafuttatójánál – Forrás: Filadelfi Ágnes

A Körte utcai kutyák (és a gazdik) – Forrás: Filadelfi Ágnes

További programok »

Itthon

Eltiltás hatálya alatt vezetett a békéscsabai férfi, börtönbüntetésre ítélték

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap időtartamú végrehajtandó (!) börtönbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit. A bíróság ezen felül 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 3 évre a közúti járművezetéstől is.
10:47
FEL