Tőkeemelés Mezőhegyesen – 3,8 milliárd forint a korszerűsítésre

2019. augusztus 10. 09:45 | Papp Ádám Sándor

A kormány 3,8 milliárd forintos tőkeemeléssel biztosította a mezőhegyesi mintagazdaságnál zajló és a hamarosan kezdődő beruházásokat – fogalmazott a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. beruházási és fejlesztési vezérigazgató-helyettese, pénteken.

Turbucz Péter kiemelte: a Ménesbirtok júliusban 8 milliárd forintért vásárolta vissza a vetőmagüzemet.  A Pénzügyminisztériummal történt egyeztetés szerint két lépésben, téríti vissza a saját költségvetésből finanszírozott tranzakciót. A fejlesztési vezérigazgató-helyettes hozzátette, hogy a jelenlegi 3,8 milliárdos összeg biztosítja többek között a ménesbirtok iskolájának átfogó fejlesztéséhez szükséges forrást, amelynek kivitelezése szeptemberben kezdődik majd. A fennmaradó 4,2 milliárd forint 2019 novemberében érkezhet meg Mezőhegyesre.

– Ez a forrás a folyamatban lévő, illetve az előttünk lévő beruházások finanszírozásának alapjául szolgált. Gyakorlatilag ez a 3,8 milliárd forintos, jelenleg megkapott tőkeemelés, a saját forrás visszapótlását szolgálja – emelte ki a vezérigazgató-helyettes.

 

További programok »

FEL