Átadták a felújított és kibővített mezőhegyesi óvodát

2023. november 13. 18:25 | behir.hu

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében elnyert 125 millió forint Európai Uniós vissza nem térítendő támogatásból korszerűsítette és bővítette Mezőhegyesen a Ruisz Gyula utcai óvoda épületét Mezőhegyes Városi Önkormányzat.

A kiviteli munkák augusztusban befejeződtek, a szükséges hatósági eljárások és utómunkák lezárulta után novemberben ünnepélyes keretek közt is átadásra került a már korábban már használatba vett megújult és kibővül óvoda. A fejlesztés része volt a hasznos alapterület bővítése, az épület energetikai korszerűsítés és az akadálymentesítés is.

A Ruisz Gyula utcai óvodafejlesztés Mezőhegyes egyik előremutató projektje, mivel nemcsak a szolgáltatás minőségének növekedését és az épület üzemeltetési költségeinek csökkenését eredményezte, hanem a József Attila Általános Művelődési Központja által üzemeltett kétcsoportos, 50 férőhelyes óvoda kihasználtsága is növekedett, így még több gyermek magas szintű ellátása vált lehetővé.

A most zárult beruházással a hasznos alapterület közel 109 négyzetméterrel nőtt. Kialakításra került egy multifunkcionális tér, amely a nevelési funkciókon kívül eseti rendezvények (pl. ballagás, családi napok, megemlékezések vagy ünnepélyek) helyszínéül is szolgál majd, ahol fedett területen van lehetőség akár a családokkal közös programok megvalósítására is. A multifunkcionális tér az óvoda mindennapjainak szerves részét képezi, mások mellett a napi sportfoglalkozásoknak helyet biztosítva. A beruházás része a projektarányos akadálymentesítés, amely akadálymentes beközelítést és akadálymentes mosdó kialakítását jelenti. Megtörtént továbbá a tálaló-melegítő konyha korszerűsítése is.

Jelentősen javult az épület energiahatékonysága, így a fenntartása gazdaságosabb, a fűtésköltség kisebb lesz. Az épület energetikai besorolása a korábbi „HH” minősítésről „BB” minősítésűre javult. Az épület homlokzati hőszigetelése mellett napelemes rendszer telepítése is megtörtént.

Forrás: Mezőhegyes Városi Önkormányzat

További programok »

FEL