Többnyire megszokott arcok szerepelnek a gyulai Fidesz jelöltjei között

2024. február 27. 18:18 | Vincze Attila

Kedden bejelentették a Fidesz gyulai szervezetének polgármesterjelöltjét, valamint önkormányzati képviselőjelöltjeit. A nevek között több jelenlegi képviselő van, azonban néhány új induló is akad a listán.

A fürdővárosban kedden tartott sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester. A helyi szervezet elnöke elmondta, hogy az elmúlt hetekben a párton belül lezajlott jelölő-gyűlésen egyhangúlag a jelenlegi gyulai polgármestert, Görgényi Ernőt támogatta a bizottság.

– Nem titok, mindenki számára ismert, hogy egy elég régóta, a közéletben mozgó, összeszokott csapat vagyunk – mondta Alt Norbert. – Ebből kifolyólag a polgármesterjelölt személye vonatkozásában nem volt kérdés. Nagyjából az önkormányzati képviselőjelöltek esetében is ugyanez volt a helyzet, hiszen a kilenc képviselőjelölt közül hét jelenleg is funkcionáló képviselő szintén megméretteti magát. Két esetben történt változás: a 2-esben és a 4-es választókörzetben; mind a két jelöltünk hölgy.

 

Alt Norbert (b) és Görgényi Ernő – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

Hozzátette, az önkormányzati választások jobb esetben nem a pártpolitikai csatározásokról szólnak. A 2019-es választásoknál az 5-ös választókörzetben Vígné Fábián Diána, egy civil jelölt nyerte el az ott élők bizalmát. A városnak hagyományosan jó kapcsolata van a civil szervezetekkel, ezzel is jelezve, nem áll mindenek felett az, hogy kizárólag pártok által támogatott jelöltek rúghatnak labdába a helyi közügyeknél. A képviselő az elmúlt években elnyerte a lakosság szeretetét, bizalmát; a munkája pozitív, abszolút lokálpatrióta szemlélettel gondolkodik – fűzte hozzá.  

Az 1. számú választókörzetnek 2006 óta Görgényi Ernő a képviselője, aki ismét elindul a körzetért. 

– Ha a választópolgárok is úgy döntenek, szívesen folytatom a város szolgálatát, mert egy kiváló csapat tagjaként dolgozhatok – jelentette ki Görgényi Ernő. – Így is sokszor nehéz dolgunk van, hogyha kelet-magyarországi kisvárosként akarjuk az érdekeinket érvényesíteni, és olyan beruházásokat vonzani, amelyre szükségünk van a gazdaság fejlesztéséhez, az életminőség javításához. Célunk, hogy Gyula a jövőben is zöld város legyen, ahol a gazdaság is virágzik.

A 2. számú választókörzetben új jelöltként Szilágyi Teréz indul. A 3. számú választókörzetben a jelenlegi képviselő, Veres András helyi vállalkozó mérettetik meg újra. A 4. számú választókerületben Mittag Mónika után ezúttal Pflaum Máriát indítja a párt. Az 5. számú választókerületben Vígné Fábián Diána lesz a jelölt. Ezúttal is Kónya István alpolgármester lesz a 6. számú választókerület jelöltje. A 7. számú választókörzetben ismét Alt Norbert alpolgármester indul a választáson. Újfent Kiss Szabolcs lesz a 8. számú választókörzet jelöltje. A 9. számú választókörzetben a jelenleg is képviselő Kiss Tamásné indul. A 10. számú választókörzetben Gyulaváriban Szabó Károly indul újra.

 

További programok »

FEL