LEGO-kiállítás nyílik Gyulán

2019. április 12. 07:45 | behir

LEGO-kiállíás nyílik Gyulán, a Kohán Képtárban április 30-án - tudta meg Görgényi Ernő polgármestertől és Alt Norbert alpolgármestertől, a Napkör Társadalmi Innovációs Egyesület elnökétől a helyszínen a Gyulai Hírlap április 11-én.

Görgényi Ernő kiemelte: a pályázatok nélkülözhetetlenek az önkormányzat számára, annak érdekében, hogy megvalósíthassák a szükséges fejlesztéseket, de ezek nem merülnek a klasszikus értelemben vett építkezésekben, hiszen legalább ennyire fontosak a közösségek építése is.

– Mindig keressük az olyan pályázati lehetőségeket is, amelyek a gyulai közösségek építéseit szolgálják. Ezek között kiemelten fontos számunkra – mondhatni szívügyünk – a fürdővárosi családok ügye – mondta a polgármester.

Hozzátette: igyekeznek olyan kulturális programokat szervezni a városban, amelyek a családok színvonalas kikapcsolódását szolgálják. Hangsúlyozta: most egy különleges, a környéken egyedülálló, ráadásul ingyenes rendezvényt szerveznek meg az érdeklődőknek, egy LEGO-kiállítást – amelyet egy EFOP-os pályázat segítségével hoznak el a fürdővárosba –, ahol a Disney meséktől kezdve, a valódi épületek másain keresztül, a Star Wars filmek jelenetei is megtalálhatók lesznek.

Alt Norbert elmondta, hogy a kiállítással tavaly találkozott először, amikor Szegeden járt. Mint mondta, ez nem csupán egy tárlat: a Kohán Képtárban interaktív programokkal is várják az érdeklődőket.

A LEGO-kiállítás megnyitója április 30-án, kedden 11 órakor lesz, a tárlatot május 26-ig tekinthetik meg az érdeklődők hétköznaponként 9 és 17 óra, hétvégén pedig 10 és 18 óra között. A tárlattal egybekötve LEGO Duplo, LEGO Friends és LEGO Classic címmel szerveznek a hétköznapokon innovációs foglalkozásokat.

A kiállításra és a foglalkozásokra csoportokat is várnak, nekik – legalább 15 fős létszám esetén – előzetes bejelentkezés szükséges a lego@gyulakult.hu email címen vagy a 06-66/463-544-es telefonszámon.

Forrás: gyulaihirlap.hu

 

További programok »

Gyula

FEL