Több mint 3500-an próbálták ki másfél hónap alatt a gyulai játszóházat

2023. szeptember 7. 19:29 | Kovács Andrea

Július 14-én nyitotta meg kapuit a gyulai Gyermek Szabadidős Élményközpont. Az egykori alispáni lakból kialakított játszóházat összesen mintegy 410 millió forint kormányzati támogatásból valósították meg, amely nagy népszerűségnek örvend a helyiek és a fürdővárosba látogató turisták körében is.

A város legújabb turisztikai attrakciójához az eredetileg megítélt 300 millió forint támogatási összeg mellett 110 millió forint önerőt biztosított az önkormányzat, ezt a kormány pótfinanszírozásként biztosította a város számára, amely így fedezetet nyújt a beruházás teljes összegére.

– Az utóbbi 5 év pályázati projektjei közül nem a játszóház volt az egyetlen, amelyhez plusz támogatást kapott a fürdőváros, 11 projekt esetében összesen közel 920 millió forinttal emelte meg Magyarország Kormánya az eredetileg megítélt támogatást – hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester.

 


– A Szent Miklós parkban kialakított játszóház július 14-ei megnyitása óta nagy népszerűségnek örvend, augusztus végéig több mint 3500-an váltottak belépőjegyet Gyula legújabb, családosok számára tervezett attrakciójába,  az őszi-téli időszakban pedig ennél is nagyobb forgalomra számítanak - mondta el Alt Norbert alpolgármester.

A játszóház szeptemberben minden pénteken és szombaton délután 4-től programokkal – többek között bábelőadással, zenei foglalkozással, zenés gyermekműsorral, kézműves alkotóházzal, mesesarokkal és íjászbemutatóval – várják a családokat. 

További programok »

Gyula

Megkezdte működését a gyulai Airbus gyár melletti felületkezelő üzem

Szerdán hivatalosan is elindult az együttműködés az Airbus Helicopters Hungary és Satys PSP Hungary között Gyulán. A kollaboráció jegyében a helikopter-alkatrészgyárban készülő komponensek felületkezelését ezentúl a francia gyártó partnerének helyi üzemében végzik.
2023. november 29. 19:22
FEL