Átadták a gyulai játszóházat - galériával

2023. július 15. 08:18 | Vincze Attila

Gyermek szabadidős élményközpontot adtak át pénteken Gyulán. A város legújabb turisztikai attrakciója számos kinti és benti szórakozási lehetőséget nyújt a különböző korosztályú fiatalok számára. Az egykori alispáni lakot mintegy 300 millió forint európai uniós és 110 millió forintos önkormányzati forrásból újították fel.

Többek között játékváros, party szoba és virtuális valóság terem is várja ezentúl a gyerekeket a gyulai játszóházban. A fiatal látogatók azonban nemcsak bent, hanem kint, az épület udvarán is találhatnak maguknak elfoglaltságot: itt egyebek mellett egy extrém kalandpálya is helyet kapott. A szabadidős élményközpont működtetéséért az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. felel.

– A játszóházra turisztikai attrakcióként is tekinthetünk, hiszen egy olyan szolgáltatással bővült a város, amely az ideérkező turistákat mindenképpen kiszolgálja. Volt már lehetőségük a gyermekes családoknak arra, hogy hasonló programokkal töltsék el a napot, de ez a beruházás lényegesen több lehetőséget nyújt a számukra – fogalmazott a behir.hu-nak Fábián Tamás, a cég kommunikációs vezetője.

A létesítmény pénteki átadó ünnepségén Gyula polgármestere elmondta, hogy korábban már számos, a város történetének szempontjából fontos épületet mentettek meg az enyészettől, amelyek új funkciókat is kaptak. Görgényi Ernő hangsúlyozta, hogy az egykori alispáni lak felújítása is ebbe a sorba illeszkedik.

– Meg kell őriznünk gyönyörű épületeinket és az ikonikus gyulai középületekben, házakban közösségi tereket kell kialakítsunk, ahol csak lehet. A lényeg, hogy életet, funkciót vigyünk a régi szép épületeinkbe, mert azok csak így maradhatnak fenn és a fenntarthatóság érdekében ötvözni kell a régi, maradandó és a szemnek szép építészeti értékeket a modern technológiával – húzta alá a városvezető.

A térség országgyűlési képviselője beszédében felidézte a több mint 200 éves épület történetét. Kovács József kiemelte, hogy korábban több meghatározó dolog is történt itt, azonban mostantól a játékoké, illetve a gyerekeké lesz a főszerep.

– Gyulán mindig van elképzelés, kreativitás, előrevivő gondolatok és olyan emberek, városvezetők, képviselő-testületi tagok és talán a város teljes közössége, aki mindig egy irányba húz és a jó irányba próbálja terelni a  megoldásokat – részletezte.

Az esemény zárásaként egy nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is megnyitották a játszóházat a látogatók előtt.

 

Galéria

További programok »

FEL