Többen is ittasan közlekedtek a megye útjain

2021. szeptember 28. 08:12 | behir.hu

Békés megyében az elmúlt héten hét esetben is ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök. Volt közöttük olyan, aki balesetet okozott és olyan is, akinek nem volt érvényes vezetői engedélye.

Békés megyében szeptember 20. és 2021. szeptember 26. között hét alkalommal intézkedtek ittas járművezetőkkel szemben a rendőrök - írja a police.hu. Közülük hatan személyautót vezettek, egy férfi pedig segédmotor-kerékpárral közlekedett, amikor a rendőrjárőrök ellenőrizték. Utóbbi esetben a segédmotoros kerékpár vezetője nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, ezért engedély nélküli vezetés miatt 2021. szeptember 23-án a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették, majd három napon belül bíróság elé állították.

Az egyik ittas autós balesetet is okozott 2021. szeptember 26-án 15 óra 30 perc körül Tótkomlóson, a Mezőhegyesi úton, ahol járműjével elütött egy nőt, aki a kerékpárját tolta. A gyalogos nő könnyebben megsérült. A másik esetnél pedig egy lezáratlan autót vitt el 2021. szeptember 21-én délelőtt Dombegyházáról egy férfi. Nem nehezítették meg a dolgát, mert a járműben hagyták az indítókulcsot. A rendőrjárőrök rövid időn belül megtalálták a 39 éves dombegyházi férfit, akit szintén szabálysértési őrizetbe vettek és bíróság elé állítottak. Ő is úgy közlekedett, hogy neki sem volt érvényes vezetői engedélye. Emellett nemcsak ittas járművezetés, hanem jármű önkényes elvétele miatt is indítottak ellene büntetőeljárást az illetékes rendőrkapitányságon.

A rendőrség kérése, hogy aki szeszes italt fogyaszt, ne vezessen járművet! Az ittas járművezetők nemcsak magukat veszélyeztetik, hanem közlekedő partnereiknek is kárt, sérülést okozhatnak. A rendőrök a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan ellenőrzik a közlekedés résztvevőit.

 

További programok »

FEL