Több ügyet intézhetnek a mezőhegyesi hatósági és agrárigazgatási központban

2019. június 4. 10:10 | Kovács Andrea

Teljessé vált azoknak a szolgáltatásoknak a köre, amelyet a Dél-Békésben élők az április 17-én átadott mezőhegyesi integrált hatósági és agrárigazgatási központban igénybe vehetnek  A kormányablak mellett a környékbeli gazdák a földhivatali ügyeket is intézhetik az épületben, amelyben helyet kapott a falugazdász körzetközpont is.

 

 

Másfél hónapja nyitotta meg kapuit az ügyfelek előtt a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok egykori nőtlen tiszti lakja, a műemléki oltalom alatt álló „Kantár” épületben az ország első integrált hatósági és agrárigazgatási központja. Az 538,6 négyzetméter nettó hasznos alapterületű ingatlanban négy munkaállomásos kormányablak, földhivatali ügyfélszolgálat, az Agrár – és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály ügyfélszolgálata, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is helyet kapott.  Takács Árpád kormánymegbízott kifejtette: június 3-a egy újabb mérföldkő az integrált hatósági és agrárigazgatási központ életében, hiszen teljessé vált az elérhető szolgáltatások sora.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Hétfőtől ugyanis az Orosházi Járási Hivatal Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Osztály hatósági állatorvosa is a gazdák rendelkezésére áll Mezőhegyesen. Takács Árpád hozzátette:  ugyancsak június 3-ától az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály három kérelemkezelési szakreferense és két ellenőre is megkezdte a munkát a Kantár épületben. A Békéscsabai Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályának munkatársai a vadászati, hatósági feladatok körében május 27-én első ízben trófeabírálatot végeztek Mezőhegyesen, így ezentúl a nagyvad azonosítók kiadása is biztosított a központban.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Szervesen ehhez csatlakozik, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságával folytatott együttműködésnek köszönhetően a mezőhegyesi falugazdász körzetközpont munkatársai április 18-ától 18 településen több mint öt és fél ezer gazdálkodójának az életét, ügyintézését segítik a Kantár épületben. Dr. Kulcsár László, a kamara békés megyei elnöke elmondta: az agrárgazdálkodáshoz szükséges legfontosabb napi információk itt egy gombnyomással rendelkezésre állnak a falugazdászok segítségével. A gazdálkodók minden ügyet egy helyen intézhetnek, amelyek az állami szervekhez fűződnek, emellett a kérelmezők a különböző támogatások lehívásával, a beadott kérelmek ügyintézésével és kifizetésével kapcsolatosan is kereshetik az agrárigazgatási központban dolgozó munkatársakat.

Az integrált agrárigazgatási központ egyik fő feladata, hogy a megye mezőgazdasági szempontból legértékesebb vidékén az ügyfélközpontú hatóságot közelebb vigye az agráriumból élőkhöz.

További programok »

Gazdaság

Turisztikai fejlesztések indulnak Gyomaendrődön

Több, mint 290 millió forint pályázati forrásból kezd Gyomaendrőd városa turisztikai fejlesztésbe, helyben és térségi viszonylatban egyaránt. A projekt célja a kikapcsolódási módok és a turisztikai látványosságok összekapcsolása.
2024. május 27. 12:13
FEL