Font Sándor: A magyar mezőgazdaság jövője a tét

2019. április 25. 17:06 | Kovács Andrea

Az Európai Unió által tervezett agrártámogatási csökkentés az élelmiszerárak növekedését eredményezné - fogalmazott az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke Füzesgyarmaton. Font Sándor szerint ezért fontos, hogy a magyar emberek olyan képviselőket küldjenek az európai parlamentbe, akik a magyar mezőgazdaságot képviselve ez ellen szavaznak.

 

 

A gazdafórumot dr. Kovács József országgyűlési képviselő szervezte. Az eseményen a Nemzeti Agárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke arról beszélt, hogy a dél-keleti határvidék nagyon jó termőfölddel rendelkezik, ahol a szorgalmas gazdák és kiváló szakemberek együttműködése révén a földművelés mellett az állattenyésztésben is komoly eredményeket értek el az elmúlt években.

- Az ország sertésállományának 10 százaléka (mintegy 204 ezer) Békés megyében van. A szarvasmarha-állomány több mint 60 ezer, a juhállomány túllépi a 70 ezret, a baromfiállomány 2,4 millió, a pulykaállomány megközelíti a 600 ezret. Ezek a számok mind komoly teljesítményre utalnak – emelte ki dr. Kulcsár László.

 

(Fotó: Ujházi György)

 

Font Sándor az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke már arról beszélt, hogy a magyar mezőgazdaság az elmúlt nyolc évben a második legnagyobb növekedési ütemet érte el Európában.

- Az Európai Unió által tervezett 15-20 százalékos agrártámogatási csökkentés jelentősen visszafogná a fejlődést. Ennek egyik egyenes következménye, hogy romlik az élelmiszerminőség, vagy ha a termelő a minőségből nem enged, akkor pedig drágábban állítja majd elő. Ezt az élelmiszert fogyasztják majd az európai uniós állampolgárok, akiknek még most fogalmuk sincs arról, hogy milyen következményei lehetnek a támogatáscsökkenésnek – hangsúlyozta Font Sándor.

A politikus hozzátette: ezért is fontos, hogy a magyar emberek olyan képviselőket küldjenek az európai parlamentbe, akik a migrációval szemben a magyar mezőgazdaság támogatásáért harcolnak.

 

További programok »

FEL