Több tonnányi adományt kaptak a Degré utcai gyerekek

2020. június 9. 16:12 | D. Nagy Bence

Ötödik alkalommal látogatott Békés megyébe a Coop Segély Alapítvány kamionja. A jármű kedden a Degré utcán található Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz érkezett meg, ahová csaknem 4 tonna súlyú élelmiszert szállított összesen 25 millió forint értékben.

A közel 4 tonnás élelmiszercsomag átadásán a CO-OP Hungary Zrt. képviselői mellett jelen volt Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere, dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Gara Ágnes, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóség Békés Megyei Kirendeltségének igazgatója, valamint Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz. Az ünnepélyes átadás során elhangzott, hogy a kereskedelmi csoport alapítványa már tizedik éve végzi karitatív tevékenységét.

– Szeretnénk hozzájárulni az itt élő gyermekek életminőségének javításához. Az adomány ezen felül az intézmény étkeztetési költségvetését is segíti, az így felszabaduló források más, élményalapú célokra is fordíthatók – mondta el dr. Rédei István, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja.

A Coop Segély Kamion ötödik alkalommal érkezett Békéscsabára.

– Abban az időszakban, amiben most vagyunk, minden támogatás és gesztus fontos. Békéscsabára most újabb, több tonnányi gesztus érkezett, amely nagy segítség az itt lakóknak és dolgozóknak – emelte ki Varga Tamás alpolgármester.

 

4 tonnányi adomány érkezett Békéscsabára

 

A kamion országszerte 87 tonna élelmiszert juttal el állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő gyermekekhez.

– Örülünk annak, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal részese lehet egy ilyen kezdeményezésnek. A járvány egyaránt terheket rótt az intézmények dolgozóira és a nevelőszülőkre is, így ilyen adományokra ebben a szektorban mindig szükség lesz – hangsúlyozta dr. Rákóczi Attila.

A Coop Hungary Zrt. sajátmárkás élelmiszerekből álló ellátmánya az ország mind a 19 megyéjét érintve idén összesen 8268 gyermekhez jut el.

– Bár az alapellátás államilag megoldott, a gyermekek egy-egy ilyen szállítmány révén olyan édességekhez és más élelmiszerekhez is hozzájuthatnak, amire rendes keretek között nincs vagy csak ritkán van lehetőségük – mondta el Gara Ágnes.

Az intézményhez jelenleg 711 fő állami gondoskodásban élő gyermek tartozik, akik azonban nem véglegesen maradnak ott, az alapellátás ugyanis a családi körülmények rendezésén és a visszagondozáson dolgozik.

– Ez a szállítmány 351 különleges szükségletű gyermek számára olyan támogatást ad, amely gazdagabbá teszi az asztalt, így megkönnyíti a mindennapokat – emelte ki Sziszák Katalin.

FEL