Jótékonykodtak a csabai kézilabdázók

2022. december 14. 16:16 | Hidvégi Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE játékosai, szakmai stábja és vezetése fontosnak tartja a jótékonykodást, ezért az együttes szerdán adományt adott át a Degré utcai Fogyatékosok Ápoló-Gondozó Otthon lakóinak. A klub évek óta támogatja az intézményt karácsonykor.

Szerdán a Degré utcai otthon előtt gyülekeztek a Békéscsabai Előre NKSE játékosai és vezetői. Andróczki Flóra, Borbély Márta, Gyimesi Kitti, Mayer Szabina, Giricz Laura és Bucsi Lili, valamint Paláncz György elnök, Papp Bálint vezetőedző és Petrovszki György technikai vezető képviselte a klubot. A csapat tagjai egy nagy csomagot és egy trambulint adtak át az itt élő fiataloknak.

 

 

– Nagyon jó érzés adni a rászorulóknak. Fontosnak tartom a jótékonykodást, mivel ezzel boldoggá tesszük a napjaikat. Személy szerint engem is boldogsággal tölt el és nagy erőt ad a továbbiakban a segítségnyújtás – fogalmazott Andróczki Flóra.

Az egyesület és az intézmény vezetése az eszközbeszerzés előtt konzultált arról, hogy az otthonban élőknek mire van szüksége. A klub elsősorban olyan sportfelszereléseket ajánlott fel, amelyek segítik a fiatalok fejlesztését. Az akcióhoz a békéscsabai Hetes Kft. sportbolt is csatlakozott.

 

 

– Minden évben igyekszünk valamilyen formában adományozni, főleg karácsony környékén. Úgy gondolom, hogy adni mindig jó, de ilyenkor még inkább. Örülünk annak, hogy segíthetünk a rászorulóknak – mondta Gyimesi Kitti.

Az egyesület elnöke, Paláncz György és Papp Bálint vezetőedző felajánlotta a fiataloknak, hogy ha szeretnének, látogassanak ki a csapat egy edzésére és egy hazai mérkőzésére.

További programok »

Sport

Röplabda: Elkezdte a Eb-felkészülést az U17-es válogatott

A Horváth András edzette U17-es magyar csapat Dunakeszin készül a bő egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságra. A július 11-én kezdődő magyar-szerb közös rendezésű kontinenstorna mérkőzéseinek Vrnjačka Banja mellett a Békéscsabai Városi Sportcsarnok ad otthont, és először rendezik 16 csapattal.
08:11
FEL