Pénteken és szombaton Békéscsabán is adományokat gyűjtenek a rászorulóknak

2024. május 10. 12:54 | behir.hu

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület pénteken és szombaton országos szinten, így a békéscsabai Tesco áruházban is tartós élelmiszert gyűjt rászorulók részére. A Mentálhigiénés Egyesület partnere az élelmiszerbank egyesületnek, így mindkét nap az egyesület munkatársai önkéntes diákokkal közösen gyűjtik az adományokat, amelyeket Békés vármegyei családok kapnak meg. Pénteken 14-20, szombaton 8-20 óráig gyűjtik az adományokat Csabán.

Az Élelmiszerbank hazánk egyik legnagyobb hatású jótékonysági szervezete, az ő nevükhöz fűződnek többek között az ország legnagyobb karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányai. Legutóbb, az adventi időszakban 70 ezer ember számára tudtak 5 kilós adománycsomagokat összeállítani egy hétvégi megmozdulás eredményeként. Tavaly óta májusban is tartanak élelmiszergyűjtést. Akkor a rekordinfláció és a rászorulói igények meredek emelkedését látva kérték a lakosság támogatását, és nem kis meglepetésükre az emberek segítőkészsége az ünnepi időszakét is felülmúlta: 95 ezer kilónyi élelmiszer gyűlt össze, ami 88 kiló felajánlást jelentett a másfélnapos akció minden egyes percében.

Most május 10-11-én várják az adományokat. Az Élelmiszerbank kérése, hogy aki teheti, gondoljon a rászoruló emberekre és tegyen a kosarába eggyel több tartós élelmiszert, amit a fizetés után a kasszák mellett található gyűjtőpontokon adhat le. A tapasztalatok szerint húskonzervekre, készétel konzervekre, rizsre, tésztára és hozzájuk passzoló szószokra, valamint tartós tejre van a legnagyobb szükség, de tekintettel a közelgő gyermeknapra a hűtést nem igénylő édességeket is örömmel fogadják és osztják majd ki.

Az adományok a gyűjtést követő hetekben az egyes áruházak környékén működő karitatív szervezetek közreműködésével kerülnek majd rászorulókhoz. Kapnak belőle többek között gyermekotthonok lakói, idősgondozásban élők, nagycsaládosok és egyszülős családok, fogyatékkal élők, hajléktalanok és tanodák növendékei és kistelepüléseken élő, rászoruló emberek, családok is.

Az országos akcióban részt vevő áruházak listája innen tölthető le.

 

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL