Több tematikában szervezett nyári táborokat a Lencsési Közösségi Ház

2022. július 14. 10:06 | Papp Ádám Sándor

Négy hét alatt öt turnusban több, mint száz békéscsabai gyermeknek tudott hasznos elfoglaltságot biztosítani a Lencsési Közösségi Ház a nyári szünetben. Többféle tábort hívták életre, két horgász témájú programot és három kézműves foglalkozást szerveztek a fiataloknak.

Június 20. és július 15. között öt tematikus tábort hív életre a Lencsési Közösségi Ház. Többek között varázsecsettábort szerveztek, ahol a gyermekek batikoltás és az üvegfestés fortélyait sajátíthatták el, az érdeklődők a csingilingi táborban pedig ékszereket és hajdíszeket készíthettek. Ezen a héten hétfőtől péntekig a "Zölden és kreatívan" tábort rendezték meg, ahol a programok az újrahasznosítás köré épülnek.

– Régóta járok ebbe a táborba, jók a programok, tetszik a közösség és ezért jelentkeztem idén is – fogalmazott a behir.hu kérdésére Kocsibán Petra.

– Voltam már korábban kézműves táborokban. Szerintem nagyon jók ezek a programok, varrni szoktunk és az előző héten készítettünk pörgettyűket – mondta Diószegi Dóra.

A Lencsési Közösségi Ház megalapítása óta minden évben életre hívja nyári táborait, idén a négy hét alatt megszervezett öt turnusban több, mint száz gyermeknek biztosítottak programokat.

– Mióta az önkormányzat megalapította a Lencsési Közösségi Házat, azóta szervezünk minden évben gyermekeknek különböző nyári elfoglaltságokat, elsősorban táborokat. Ebben az évben öt turnust indítottunk, ebből kettő horgász és három kézműves tábor – emelte ki Takács Péter

 

A horgász táborba többségében fiúk jelentkeztek, de Kovács Panni is imád horgászni, ezért jelentkezett a programra. Fotó: Rusz Richárd / 7. Tv

 

A közösségi ház vezetője hozzátette, hogy a kézműves programokra a második és hetedik osztály közötti lányok jelentkeztek, a horgásztáborukba pedig jellemzően fiúk. Az intézmény utóbbi programot azért hívta életre, hogy a jelentkezők a horgász vizsgához szükséges elméleti és gyakorlati tudást is elsajátíthassák.

– A halakról, a bot bedobásról és az etetőanyag használatáról tanulunk a táborban. Nagyon szeretek horgászni és azért jöttem ide, mert a horgászat számomra élmény: kifogni a halakat, megsimogatni és visszaengedni őket a természetbe – árulta el Kovács Panni.

A Lencsési Közösségi Ház a tervek szerint a következő években is folytatná a hagyományát és több héten keresztül biztosítana nyári elfoglaltságot a fiataloknak.

További programok »

Itthon

FEL