Retro hangulat – Nagy volt az érdeklődés a hetedik Bakelit Börzén

2020. február 8. 16:04 | Hidvégi Dávid

Több száz bakelit lemez közül válogathattak az érdeklődők a VII. Bakelit Börzén, amelynek hagyományosan a Lencsési Közösségi Ház ad otthont. Szombat délelőtt akár ötvenéves portéka is kezébe kerülhetett annak, aki a vásárlás mellett döntött.

A Takács Péter vezette közösségi házban hagyománnyá vált a bakelitbörze. A vásárt már hetedik alkalommal rendezték meg Békéscsabán, amelyre nemcsak Békés megyéből, hanem az ország számos pontjáról érkeztek érdeklődők. A rendezvény szervezője kiemelte: a bakelitbörze mára családias hangulatúvá vált, amelynél nagyobbat nem tudnának rendezni. Nagy Sándor hozzátette: mindenféle zenei stílus képviseltette magát a találkozón, ahol akár ötven évvel ezelőtti lemezekkel is találkozhattak a potenciális vásárlók.

 

 

– Ha körülnézünk itt az előadóknál és bogarászunk a lemezek között, akkor rengeteg olyan bakelitet találunk, amelyek már harminc-negyven évesek. Vannak újabbak, akár fóliázott, boltból hozott lemezek, de a régiek azok jobban szólnak, mert más technikával vették fel őket. Az újak már digitális technikával vannak rögzítve, így nem olyan a hanganyaguk – fogalmazott a szervező.

 

A vásárlók közül vannak, akik csak azért gyűjtik a bakeliteket, hogy az egykori kedvenceik összes albumja meglegyen, míg mások hobbiként tekintenek erre a tevékenységre.

– Egy jó pár éve gyűjtöm ezeket a lemezeket. Minden bakelitbörzén itt vagyok, a másodikon még magam is részt vettem árusként. Akkor egy kisebb tételt hoztam, közel negyven darab lemezt – mesélte Korcsog Miklós.

 

További programok »

Kultúra

A gyulai cukrászatról... és még azon is túl

Kedd este mutatták be a Gyula régen és ma 17. kötetét, a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. A gyulai cukrászatról című könyv több éves kutatómunkát követően civil összefogással, saját és pályázati forrás mellett a város, helyi vállalkozások és magánszemélyek támogatásával készült el.
12:53
FEL