Több százezer forintot lopott egy pár egy békéscsabai házból

A ház tulajdonosa külföldön volt, a párt bízta meg azzal, hogy időnként takarítsanak ki és végezzék el a ház körüli munkákat. Cserébe alkalmanként anyagilag segítette őket.

Egy nő és élettársa lopott el több százezer forintot egy házból Békéscsabán. Volt kulcsuk az épülethez, a külföldön dolgozó tulajdonos kérte meg őket arra, hogy időnként takarítsanak ki a házában és nyírják le a füvet az udvaron. A férfi július 26-án tett feljelentést a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, mert miután több hetes útjáról hazaérkezett, nem találta a házban a megtakarított pénzét. Az élettársak, akiket a ház felügyeletével megbízott, kihallgatásukon elismerték, hogy az őket korábban anyagilag is segítő férfit meglopták. A lakásban két helyen találtak pénzt, egy kabát zsebében közel százezer forintot és egy korsóban pedig több százezer forintot. Mindet elvitték és elköltötték. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfi és a nő ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség a történtek kapcsán azt tanácsolja, hogy ne tartsák otthon megtakarított pénzüket, hanem inkább vigyék be egy pénzintézetbe! Így a házukba, lakásukba bármilyen indokkal beengedett, esetleg a tudtukon kívül oda bejutó ismerősök, illetve idegenek nem férnek hozzá.

 

 

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , ,