Több mint negyvenháromezer ügyet zárt le idén a Gyulai Törvényszék

Az összbírói értekezleten a meghívott vezetők megosztották az elmúlt év tapasztalatait, a sikereket, és a jövőre vonatkozó terveket.

Az összbírói értekezleten a meghívott vezetők megosztották az elmúlt év tapasztalatait, a sikereket, és a jövőre vonatkozó terveket.

A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény előírja, hogy minden évben tájékoztatást nyújtson a bíróság annak működéséről és az ügyforgalmi adatokról. A Gyulai Törvényszék elnöke elmondta, a megyei bíróság idén is teljesítette a felé irányuló elvárásokat. Dr. Harangozó Attila értékelő beszédében hangsúlyozta, az ügyfelek tájékoztatásában is élen jár a gyulai bíróság. dr. Gerber Tamás, az Országos Bírói Tanács elnöke hozzátette, 2015-ben ismét felmerült az igény a bírósági életpályamodell kialakítására. olyan kiszámítható, előrelátható, anyagi megbecsülést is jelentő életpályát kíván kínálni nem csak a bíráknak, hanem az igazságügyi alkalmazottaknak is a tanács, amely vonzóvá teszi majd számukra ezt a pályát, és kifejezi ennek a hivatásnak a társadalmi presztízsét is.

Az értekezleten dr. Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese a fejlesztésekre is kitért. Mint mondta a hivatal a korszerű eszközök beszerzése mellett az épületek biztonságára is kiemelt figyelmet fordít. Abban is egyetértettek a résztvevők, hogy fontos mindenki számára átláthatóvá tenni az itt folyó munkát.

Éppen ezért idén is folytatódik a „Nyitott Bíróság” program, amely a bíróság hétköznapjait teszi nyilvánossá.

Megosztás: