Több kitüntetést is átadtak Gyulán a pedagógus nap alkalmából

Az ország számos pontjához hasonlóan Gyulán is köszöntötték a köznevelési terület szakembereit a pedagógus nap alkalmából. A résztvevőket Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója és Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte. Az ünnepségen több kitüntetés is gazdára talált.

Az idei év volt az első, amikor nem csak a gyulai, illetve a térségben dolgozó pedagógusokat, hanem a Gyulai Tankerületi Központhoz tartozó összes járás intézményvezetőjét, nevelőtestületi tagját, illetve a kiemelt pedagógiai munkát végző pedagógusokat is köszöntötték.

Teleki Szávai Krisztina a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, mindenki számára fontos, hogy néhány órába sűrítve megélheti az ünnep pillanatát. Fontos hogy méltassuk a pedagógusokat, akik a tanév minden napján, látható és láthatatlan küzdelmekkel a gyermekekért tesznek.

A tankerületi igazgató látható eredményeknek nevezte a különféle sport és tanulmányi versenyeket, míg láthatatlan küzdelmekként értékelte a gyermekek mindennapi bánatát és örömét.

A város polgármestere úgy fogalmazott, ez egy tökéletes alkalom arra, hogy köszönetet mondjanak a pedagógusoknak, hisz nem csak írni, olvasni tanítják a gyerekeket, hanem többek közt tisztelni a kultúrát és az értékeket is.

Dr. Görgényi Ernő polgármester úgy fogalmazott: “A pedagógusnap, az egész nemzet számára fontos és ezen belül természetesen Gyula város polgárainak is. Bár az iskolák működtetője, fenntartója már nem az önkormányzat, de mégis, közösen a Gyulai Tankerülettel tartunk pedagógusnapot és itt ünnepeljük a nemzet napszámosait, akik nap, mint nap végzett áldozatos munkájuk eredménye képen, megtanítják a gyermekeket mindarra, ami a legfontosabb az életben.”

Egy pedagógusnak nem csak a szigorú értelemben vett oktatás a fő feladata, hiszen ezt a napot nem pedagógus, hanem tanár napnak neveznék – jegyezte meg Tóthné Bodó Mária, akit tankerületi „Kiváló Pedagógiai Munkáért” elismerésben részesítettek az eseményen. A pedagógus hozzátette, pedagógusnak tartja magát, és úgy gondolja, mindazt, amit  a tanítás során személyiség fejlesztést megtud valósítani, az a munkájának a legnagyobb, legszebb, legédesebb gyümölcse és hiszi, egy a pedagógus személyisége maga a munkaeszköze.

A Tankerületi Kiváló Pedagógiai Munkáért elismerésben húsz, míg polgármesteriben huszonkét pedagógus részesült, emellett egy szakember vehetett át aranydiplomát. Egy békéscsabai tankerülethez tartózó oktató is a fürdővárosban vehette át elismerését, valamint az állami kitüntetéseket is Gyulán osztották ki. Ezen felül többen részesültek fenntartói dicséretben, illetve Pedagógus Szolgálati Emlékéremben.

 

Tankerületi „Kiváló Pedagógiai Munkáért” elismerésben részesült: Szegedi Károlyné (Dr. Mester György Általános Iskola), Gálea Gáborné (Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola), Oltean Florentina (Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium), Molnár Katalin (Gyulai Dürer Albert Általános Iskola), Hrabovszki Zoltán (Gyulai Implom József Általános Iskola), Tóthné Bodó Mária (Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye), Fekete László (Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Tóthné Milánkovics Márta (Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Sáriné Péli Márta (Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Bozókiné Pardi Anna (Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Sas Éva (Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Lengyel József (Péter András Gimnázium és Kollégium), Balázsné Dankó Hédi (Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Babinszki Szilárd Jánosné (Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium), Gyurovits Katalin Éva (Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Torma Péter József (Sarkadi Általános Iskola), Balogh Endre (Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium), Tárnok Zoltán (Geszti Arany János Általános Iskola), Nagy Sándorné (Okányi Általános Iskola Sarkadkeresztúri Tagintézménye), Vaszkó Lajosné (Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola).

Békéscsabai tankerületi elismerését Gyulán vette át Lendvainé Fazekas Andrea (Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézménye).
Polgármesteri elismerést kapott: Nagyné Halmos Judit (Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium), Illés-Tóth Mária (Gyulai Dürer Albert Általános Iskola), Szilágyi Teréz (Gyulai Implom József Általános Iskola), Aradszkyné Szelényi Tünde (Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye), Döge Csaba (Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola), Gále Csaba (Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézménye), Kónyáné Husvéth Katalin, Kozma Tivadarné, Megyesiné Dobra Margit, Szabados József Lajosné, Szilágyi Ferencné, Zahorecz Pálné (Gyula Város Egyesített Óvodája), Téglásné Peskay Ilona (Magvető Református Általános Iskola és Óvoda), Tatay Kálmánné, Ficzere Tamásné Mári Anita, Puczkó Annamária (Karácsony János Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium), Pekárikné Rokszin Mária (Románvárosi Óvoda), Széll János (Göndöcs Benedek Középiskola és Kollégiumai), Gombkötő Istvánné (Bölcsőde – Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény), Nádháziné Tóth Edit (Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma), Szucsigán Lászlóné, dr. Martyinné Orosz Marianna (Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium).

Az ünnepségen állami elismerését méltatták: Mihalik Árpádné – Németh László-díj (Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium), Sós Tiborné – Treffort Ágoston-díj (Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium), Nedró János – Pro Cultura Minoritatum Hungariae (Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium).
Aranydiplomát vett át Rácz Gábor.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet érdemelt ki: Kucsor László (Gyulai Dürer Albert Általános Iskola), Hídvégi Erzsébet, Nagyné Magyar Mária, Domokos Zoltánné (Gyulai Implom József Általános Iskola), Székely Jánosné (Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézménye), Japport Ferencné, Szöginé Nádasy Márta (Gyula Város Egyesített Óvodája).

A Gyulai Református Egyházközség részéről fenntartói dicséretben részesült: Schriffertné Szigeti Judit (Magvető Református Általános Iskola és Óvoda).

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

Megosztás:

Címke: , , , ,