Több kerékpáros baleset történt az elmúlt hetekben, a rendőrség óvatosságra int

2019. november 5. 09:58 | behir

Két hét alatt négy olyan közlekedési baleset történt Békéscsabán és környékén, amelyekben biciklisek sérültek meg azért, mert a kerékpárúton nem adták meg nekik az elsőbbséget. A rendőrség fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől!

A Békéscsabai Rendőrkapitányság illetékességi területén október 16-a és október 31-e között négy kerékpárúton közlekedő biciklist ért baleset azért, mert nem adták meg nekik az elsőbbséget – írja a police.hu. Újkígyóson, egy kapubejáróból kitolató teherautó vezetője ütött el egy biciklis férfit, aki a kapubejárót keresztező kerékpárúton szabályosan közlekedett.

Egy héttel később Békéscsabán, a Gyulai úti kerékpárúton ütött el egy biciklis nőt egy balra nagy ívben kanyarodó személyautó, majd négy napra rá a Lencsési úton, szintén egy kanyarodó autós nem adott elsőbbséget egy kerékpárúton tekerő biciklisnek.

A negyedik baleset Békéscsabán, a Munkácsy utca és az Andrássy út kereszteződésében történt, ahol egy személygépkocsi vezetője a jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő nőnek. Mindegyik baleset elkerülhető lett volna, ha az autóvezetők betartják az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat, amire több esetben tábla is figyelmeztette őket.

Fontos, hogy a járművezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek az olyan útszakaszokon, ahol az út mellett kerékpárút is van. Ezekben az esetekben a kerékpárosoknak általában elsőbbsége van a kanyarodó autóssal szemben. Ha az utat kerékpárút keresztezi, figyelni kell a jelzőtáblákat, amelyek egyértelművé teszik, hogy kinek van elsőbbsége. Amennyiben szükséges, meg kell állni és meg kell győződni arról, hogy van-e keresztező forgalom, nincs-e elsőbbségadási kötelezettségünk egy másik közlekedővel szemben.

További programok »

Kék hírek

FEL