Több helyi piacon, több helyi terméket kínálnak a vásárlóknak

A Helyi termék éve programsorozatának eredményeként több helyi piacon, több terméket kínálnak a vásárlóknak.

A Helyi termék éve programsorozatának eredményeként több helyi piacon, több terméket kínálnak a vásárlóknak, míg 2012-ben 117, 2015 februárjában 214, addig az idén februárban már 271 termelői piac működött szerte az országban – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A közleményben idézik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatait, amelyek szerint 2010 óta a regisztrált kistermelők száma megháromszorozódott, 5 ezerről csaknem 15 ezerre emelkedett.

A közlemény idézi Zsigó Róbertet, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárát, aki kiemelte: a Helyi termék éve eseménysorozatával a minisztérium és több háttérintézmény, például a Nébih és a Nemzeti Művelődési Intézet összefogásával számos, a helyi termékeket és piacokat népszerűsítő program valósult meg.

A közlemény hangsúlyozza: a kormány és a szaktárca legfőbb célja, hogy a családok asztalára mindenkor kiváló minőségű, egészséges és biztonságos élelmiszerek kerüljenek. A magyar termelők hatékony segítésének szándékával a múlt években számos jogszabály-módosítással könnyítették a kistermelői tevékenységet és a helyi termelői piacok létrehozását.

Forrás: MTI

Megosztás:

Címke: ,