Több egy étkezésnél a Valentin-napi vacsora a gyulai kastélyban

2023. február 1. 06:22 | behir

Az afrodiziákumokról fog szólni a gyulai Almásy-kastély báltermébe hirdetett Valentin-napi vacsora. Az egyedi helyszínhez illik a különleges menüsor, amely a szervezők ígérete szerint ezúttal is több egy éttermi vacsoránál.

– A legtöbbeknek a szerelem, másoknak a szeretet, vagy a másikra odafigyelés jut eszükbe a Valentin napról. Nekünk mindegy, ki miért szentel figyelmet február 14-nek; lehetőséget biztosítunk, hogy egy vacsora keretében közölhesse párjával, vendégével: fontos a számára – kezdte a gyulai Almásy-kastély Valentin napi vacsorájának bemutatását a kiállítóhelyet is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Fekete-Dombi Ildikó közlése szerint a tavalyi hasonló eseményük után nem volt kérdéses, hogy ebben az esztendőben is hirdetnek vacsorát.

Mint elmondta, afrodiziákumokkal gazdagon ellátott menüsorokkal készülnek, amelyekhez minőségi italokat szolgálnak fel.

– Különösen fontos, hogy – a tavalyi Valentin-napi, vagy az Erzsébet-napi rendezvényhez hasonlóan – ezúttal sem egy éttermi vacsorát kínálunk – folytatta az ügyvezető. – Szilágyi Sándor történész munkatársam lesz az esemény házigazdája, aki az ételekben, italokban és illatokban megjelenő vágyfokozókról is mesél majd. Ajándékkal is készülünk, hogy otthonra is jusson a szerelemből.

Fekete-Dombi Ildikó arról is tájékoztatott, hogy kétféle menüsorral készülnek, az italokat pedig úgy állították össze, hogy azok mindkét ételsorhoz illők legyenek.

Az érdeklődők online február 12-én éjfélig tudják megvásárolni belépőjüket, személyesen pedig ugyancsak február 12-én a kastély zárásáig.

A jegyet vásárlók egy űrlapon tudják jelezni, hogy a Dénes kedvence, vagy a Stefánia kedveltje fantázianevű ételsort kívánják elfogyasztani a február 14-én a gyulai Almásy-kastély báltermében 18 órakor kezdődő vacsorán.

Február 11-18. között az Almásy-kastély és a gyulai vár is több programmal készül Szerelmesek hete elnevezésű rendezvénysorában. Lesz ezek között afrodiziákumokat tartalmazó bonbon készítésének lehetősége, romantikus kalandozás a kastély kiállítóterében és esküvőkiállítás is. Ezen programok részletei folyamatosan kerülnek fel a két kiállítóhely online felületeire.

 

Dénes kedvence

Barramundi haltekercs királyrákkal, citromfüves velouthé mártással, fenyőmandulás, macagyökeres paraj raguval, kápia paprikás paradicsom kompóttal

Bardírozott kacsamell fehérboros mézben párolva, kajszibarackos demi glace mártással, burgonyafánkkal, párolt zöldségekkel

Csokoládé mousse karamell kosárban, gránátalmazselével és málnahabbal

Stefánia kedveltje

Sáfrányos sajtkrémleves csípős csirkemell kockákkal, grissinivel

Szűzpecsenye zöldfűszeres és ginzenges piskótában sütve, ricottás édesburgonyával, spárgás rizottóval, bazsalikomos zellermártással

Csokoládés cseresznye pisztácia morzsában, aranymazsolás tokaji esszenciával, püspöksüveges gyümölcskenyérrel

Fogadóital:

Kreinbacher Extra Dry pezsgő

 

a vacsorához felszolgáljuk:

Pannonhalmi Főapátság Prior Fehér (Rajnai Rizling) 2021

Édes ölelés – tokaji bor alapú koktél

További programok »

FEL