Tízéves jubileum: népdalkörök találkozójával ünnepelt a Nefelejcs Népdalkör

2018. május 27. 13:41 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Népdalkörök találkozójával ünnepelte a békéscsabai Nefelejcs Népdalkör fennállásának 10. évfordulóját szombaton.  A jubileumi eseményre Békés megyéből érkeztek együttesek, amelyeknek tagjai népdalcsokrokkal szórakoztatták az érdeklődőket a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenytermében.

Békéscsaba környékéről gyűjtött népdalokkal kedveskedett a Nefelejcs Népdalkör azoknak, akik velük együtt ünnepeltek a jubileumi rendezvényen. Az eseményen a kör vezetője Bukvai Istvánné kiemelte: nem csupán a városi rendezvényeken lépnek fel, nagyon fontos feladatuknak tartják, hogy Békéscsaba összes idősek otthonában élőjének elvigyék az ünnep idején adventi műsorukat.

– Valljuk azt, hogy aki ad, az gazdagodik. Tehát aki műsort ad, örömteli szemeket lát, örömet tud szerezni idősebb embereknek, az boldogabb lesz ettől – emelte ki Bukvai Istvánné abban a beszámolóban, amelyben a népdalkör 10 éves működéséről beszélt.

A népdalkört és az ünnepi rendezvény résztvevőit a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója is köszöntötte.

– Néhány hónapja itt próbálnak a központi épületünkben, fellépéseikkel a város kulturális életét gazdagítják. Csak néhány népdalkör működik Békéscsabán, de olyan, amelynek kifejezetten csak magyar népzene van a repertoárján, csak egy: a Nefelejcs Népdalkör  – hangsúlyozta Szente Béla, hozzátéve: nagy öröm számára, hogy a rendezvényen a kulturális központ népzenei műhelyei közül többen együtt léptek színpadra.

 

 

További programok »

FEL