Tizenhat diák képviseli Békés Megyét a Szakma Sztár Fesztiválon

2019. március 6. 17:33 | Szendi Rita

Ácsok, cukrászok és szakácsok is a döntőbe jutottak a szakképzésben tanulók országos versenyében. Ebben az évben rekordszámú diák képviselheti Békés megyét a Szakma Sztár Fesztiválon.

 

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 54 szakmában hirdette meg az országos versenyt. A Békés megyei tanulók tíz kategóriában mutathatják meg tudásukat március 12. és 14. között Budapesten, a Hungexpon.

Minden évben a Békés Megyei Kereskedelmi és iparkamara szervezi az elődöntőket ebben a térségben. Idén tizenhat diák biztosította helyét az országos fináléban.

– Ebben az évben rekordszámú versenyzőnk volt és szerencsére ezzel egyenesen arányosan rekordszámú tanuló jutott be a döntőbe. Tizenhatan képviselik Békés megyét és ebből tizenöten a Békéscsabai Szakképzési Centrumba járnak, egy tanuló a Gyulai Szakképzési Centrumból, Szarvasról utazik Budapestre – fejtette ki a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője, Mészárosné Szabó Anna.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: büszke arra, hogy az intézményből ennyi diák jutott be a döntőbe. Mint mondta: ez egy fontos visszacsatolás a tanároknak és a hallgatóknak egyaránt.

– Nagy megtiszteltetés, hogy nagyrészben a Békéscsabai Szakképzési Centrum fogja képviselni a megyét. Ez egy óriási élmény, nemcsak a diákoknak, de nekünk is. Minden egyes beiskolázási időszakban vagy vásárokon elmondjuk, hogy nálunk valóban jó képzés folyik, ez egy dolog, de az, hogy ezt a diákok is elmondják és eredményekkel tudjuk alátámasztani, az egy megerősítés. Nagy dolog, hogy a szakma is megerősíti, hogy a diákjaink a legjobbak között vannak. Azt gondolom, hogy ez egy  megelégedés számunkra és egy nagyon jó visszacsatolás – fogalmazott Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója.

A versenyre több, mint négyszáz békéscsabai általános iskolás utazik, akik a helyszínen szurkolhatnak a megyei döntősöknek.

További programok »

Oktatás

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően, lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik például a 3D tervezést és nyomtatást is.
2019. október 18. 06:26
FEL