Tíz góllal nyert a Fradi a Viharsarokban

2017. január 21. 19:48 | behir.hu

A Bajnokok Ligája-folytatásra készülő Ferencváros Békéscsabára látogatott a női kézilabda NB I 13. fordulójában. A zöld-fehérek az utóbbi években többször is megszenvedtek a Viharsarokban a két pontért. A lila-fehérek ezúttal is jól küzdöttek, de a fővárosiak magabiztosan gyűjtötték be a két pontot.

A zöld mezben pályára lépő Ferencváros határozottan kezdte a találkozót, Pena és Snelder találataival pillanatok alatt 4-0-ra elhúzott. A hazaiak mestere, Skaliczki László a hatodik percben már időt is kért. Használtak az edzői intelmek, a 14. percben Zöldi-Tóth Kata 5-5-re alakította az állást. A csabaiak nem tudták lelassítani a vendégeket, Schatzl Nadine volt leginkább elemében, aki hat gólt szerzett az első félidőben. Elek Gábor együttese ugyan nem lőtte hibátlanul a büntetőket, hiszen három is kimaradt, de a félidőben így is 16-11-re vezetett.

A fordulás után a meccs elejéhez hasonlóan jól nyitottak a népligetiek, a 37. percben már 21-13-ra lógtak meg ellenfelüktől. Innen még egyszer visszazárkóztak a hazaiak 24-19-re, de a hajrára már elfáradt a sérülésektől is megtizedelt lila-fehér együttes. Az 56. percben volt először tíz gól a két együttes között, amelyet a végére meg is tartott a Ferencváros, amely 35-25-re diadalmaskodott.

Az FTC sikerével továbbra is 2. a tabellán, jövő szombaton pedig már Metzben folytatja a Bajnokok Ligája küzdelmeket. A csabai lányok egy helyet visszacsúszva a 12. pozíciót foglalják el, pénteken a Kisvárda ellen jön a következő bajnoki mérkőzés.

Így látták a főszereplők:

Skaliczki László, a Békéscsaba vezetőedzője: Az első félidőt gyengén kezdtük, de utána tartottuk a lépést. Amikor fáradtunk, akkor ellépett a Fradi, átlövéseinkben csak Glusica Leposava tudta megbontani az ellenfél védelmét. Sok hetest hoztunk össze a saját kapunk előtt, amikből könnyű gólokat szerzett az ellenfél.

Glusica Leposava, a Békéscsaba játékosa: Picit hiányzott az a tempó, amit a Fradi diktált. Igyekeztünk partnerek lenni, egy ideig sikerült, de utána elfáradtunk.

Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője: Jó iramú mérkőzést tudtunk játszani, a tízgólos győzelem ellenére van némi hiányérzetem. A második félidő elején több eladott labdánk volt, sokat hibáztunk a beálló körüli játékból, valamint a védekezésben nem volt meg a kellő figyelem és a koncentráció.

Szekeres Klára, a Ferencváros játékosa: Az elején egy kicsit megfogtak talán a keresztjeikkel, a 2. félidőben ezt sikerült kijavítani. A válogatott szünetnek bele kell, hogy férjen nálunk és bele is fért. Az tény, hogy jobban oda kell figyelnünk a jövő héten.
 

FEL