Tisztújítás a kick-box szövetségnél

2017. január 22. 13:21 | Balázs Anett

Budapesten, a Hotel Novotelben tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Kick-box Szövetség.

A most leköszönő és beszámoló elnökség 2015-ben, dr. Leyrer Richárd elnök tragikus halála után kemény munkát végzett azért, hogy a szövetség megőrizze addig elért eredményeit,a fejlődést, továbblépést, és biztosítsa a szövetségi munkavégzést.

A mostani közgyűlés keretében először a különböző szabályrendszerek vezetői: Katona Attila (K-1, low-kick), Dancsó Zoltán és Olasz Attila (light-contact és kick-light), Juhász Gábor (full-contact), Király István (point-fighting) számolt be a 2015-2016 év eredményeiről. A két utolsó szakember egyben a szövetség alelnökeként végzett két éves munkáját is értékelte.

Mivel a szövetség klubhálózatának tizenöt százaléka Békés megyében található, így nem csoda, hogy megyei vonatkozásai is voltak az értékeléseknek. A ringeseknél Géczei Róbert sikereit és Benedek Zsolt hősies küzdelmét (Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym) említette meg a szövetségi edző. Point-fighting-ban a világverő Királyteam után a Debreczeni Dezső vezette békéscsabai és újkígyósi  versenyzői gárda a legeredményesebb alakulat az országban. Galambos Péter elnök külön méltatta Puravecz Péter (Contact SE Orosháza) Európa-bajnoki bronzérmet érdemlő formagyakorlat versenyzését s megköszönte Gregor László e tárgyban és a média munkában végzett sok éves munkáját.

Galambos Péter elnök értékelésének és elnöki programjának meghallgatása után következett a tisztújítás. A titkos szavazás után kialakult az az elnökség, amely 2017-és 2021 közt vezeti majd a Magyar Kick-box Szövetséget. Elnöknek Galambos Pétert választották meg, a munkáját segítő alelnökök Király István, Juhász Gábor és Katona Attila lettek. Az elnökségbe bekerült Békés megyéből Gasparik Róbert, a füzesgyarmati Hegyesi Kick-box SE elnöke és Gregor László, a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület szakosztályvezetője, aki egyben a  kick-box szakág megyei szakág vezető főinstruktora is.

A hosszúra nyúlt közgyűlés végén – a szokásokhoz híven – elkészítették a 2017 évi magyar versenynaptárt is. Az év két legkiemelkedőbb hazai versenye a májusi budapesti Világkupa és a novemberi , szintén budapesti felnőtt Világbajnokság lesz majd. Békés megyébe egy kiemelkedő verseny került: március 25-én Békéscsabán kerül megrendezésre – a korábbi évekhez hasonlóan – az Általános és Középiskolás Kick-box Diákbajnokság döntője. A versenyen ünnepli majd a József Attila Lakótelepi SE alapításának 35 éves évfordulóját.

 

FEL