Thai tanárok Békéscsabán

2017. október 18. 07:03 | behir

Kedd délután érkezett Békéscsabára nyolc thaiföldi tanár. Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítványnak köszönhetően már pár napja Budapesten tartózkodtak a thai tanárok.

A nyolc tanár összesen tíz napot tölt el Magyarországon, a látogatás egyik állomása Békéscsaba. Kedd délután a befogadó családok már a pályaudvaron várták a külföldi vendégeket. A pár napos békéscsabai tartózkodás alatt a meghívottak kilátogatnak a csabai piacra, ahol megkóstolják a lángost is. A nap további részében megtekintik Békéscsaba jellegzetességeit, majd a nap végén megvendégelik a befogadó családjukat a saját kezűleg elkészített thai ételeikkel.

Csütörtökön kilátogatnak a Csabai Kolbászfesztiválra, ahol a kolbászgyúrásban is részt vesznek. A fesztiválra a Thaiföldi Királyság magyarországi nagykövete is kilátogat. Csütörtök délután a békéscsabai evangélikus gimnázium óráit látogatják meg. Pénteken átmennek Gyulára, ahol csatlakozik hozzájuk húsz cserediák, akik Debrecenből érkeznek.

Csütörtökön nemcsak a thai tanárok fognak kolbászt gyúrni, hanem Orosházáról és Szegedről is érkeznek cserediákok, illetve a lelkes önkéntesek is támogatják őket abban, hogy megismerjék a békéscsabai hagyományokat.

 

Forrás: AFS Magyarország

További programok »

Gyula

Az életre neveli a gyerekeket a Hetedhét Játékváros

Idén tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a hazánkban egyedülálló nyári tábor, a Hetedhét Játékváros. A kezdeményezés célja, hogy a 8 és 12 év közti gyerekek a programok segítségével megtanulják kezelni a pénzt és értékelni az elvégzett munkát.
2019. július 17. 17:17
FEL