Terrorveszély miatt később startolnak

2016. május 12. 08:50 | Fekete Kata

A migráns- és terrorveszély miatt kötelező a román-magyar határon is az igazoltatás – tudtuk meg a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubtól. Ez érinti a Békéscsaba-Arad maratonon részt vevőket is, éppen ezért Békéscsabán május 20-án 15 órától 22 óráig várják a benevezett sportolókat a Szent Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola aulájába (Békéscsaba, Gyulai út 53-57.), ahol most nem lesz gyorsított határátléptetés. Sőt, csak az kaphat rajtszámot, aki leadja az útlevelét vagy a személyi igazolványát a másnapi gyorsított határ-regisztrációhoz. Azok a versenyzők, akik nem alszanak Aradon, a rajtszámuk leadása után kapják vissza az okmányukat Aradon, és reggel átvehetik a rajtnál. Akik Békéscsabáig futnak, azok a városházán kapják meg az okmányaikat, ugyancsak a rajtszám leadásával. Természetesen az okmányról mindenki kap egy másolatot, amit hitelesítenek a szállásbejelentkezéshez.

A klub hangsúlyozta, csak a rendezőktől kapott, hivatalosan benevezett, rajtszámot kapott, regisztrált sportolók haladhatnak az úton. A versenyzőknek az AutóMobil Körös Kft. 5 Skoda autóját kell figyelniük.  A kerékpártúra viszont nem verseny, itt a megkülönböztetett sárga villogó lámpás autó mögött haladhatnak a biciklisek. A járművek a szakaszok előtt meghatározott sebességgel vezeti a mezőnyt.

Az aradi rajt egy órával később, helyi idő szerint 10 órakor lesz, éppen a határátlépések megszigorítása miatt. A kerékpáros pihenő után vasárnap 14 órakor indulnak Medgyesegyházáról. Békéscsaba főterére várhatóan 14:30-tól érkeznek a sportolók, ahol programok várják a hősöket és a kilátogatókat.

FEL