Terefere Jancsik Ferenccel

A Jókai Színház társulatát egy kicsit másképp is megismerheti a közönség

Októberben indult el a Jókai színház új programsorozata a Terefere, ahol minden héten egy-egy művésszel ismerkedhetnek meg közelebbről a színházba járók. Pénteken Jancsik Ferenc várta kötetlen beszélgetésre az érdeklődőket.

A közelmúltban Békés megyéért kitüntetéssel elismert művész a fővárosi színházak mellett a kecskeméti, miskolci és kaposvári társulatot is gazdagította. Jancsik Ferenc mégis mindig visszatért a Viharsarokba. A békéscsabai nézők drámában, musicalekben és mesedarabokban is láthatták már. Jancsik Ferenc a 44. évadát kezdi színművészként, ebből a bő négy évtizedből 36 évet a Jókai Színházban játszott, közel kétszáz szerep fűződik a nevéhez. Ezekből idézett fel párat a színész az esti programon.

– Pályám közepén játszottam táncos, komikus szerepeket, a közönség azt szerette, én kevésbé. Rögtön tudtam, hogy ez nem annyira könnyű műfaj, mert bár úgy tűnik, de mégsem az. Kemény munka volt és a közönség nagyon hálás volt érte – árulta el a színművész.

A tapasztalt színésznek bár nincs végzettsége, mégis hosszú évtizedekig tanított a helyi színitanházban. Tanítványai közül Czitor Attila elmondta, az életre tanította diákjait a mindig őszinte, szavak nélkül is nagyot alakító művész.

Terefere a Művész Kávéházban címmel indította el a programsorozatot a Békéscsabai Jókai Színház. Októbertől minden pénteken 17 órától egy-egy művésszel találkozhat, beszélgethet, fotózkodhat bárki, aki betér a Jókai Színház Művész Kávéházába.

– Vendégszínészek esetében akkor hívjuk meg őket, amikor éppen itt játszanak, így volt az operettnél, Bozsó Józsi és Teremi Trixi mesélt. Szépen folyamatosan a társulatunk minden tagját szeretnénk bemutatni majd a nézőknek, egy ilyen laza beszélgetés kapcsán – fogalmazott Seregi Zoltán igazgató.

Legközelebb november 11-én Szomor György, Nádasdy Kálmán-díjas színművésszel tölthetnek egy órát a színház szerelmesei, ahol ismét a jó beszélgetéseké és a finom süteményeké lesz a főszerep.

 

Megosztás:

Címke: , , ,