Terefere Fehér Tímeával

2017. március 6. 14:43 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Fehér Tímea színésznő volt a Terefere a Művész Kávéházban című programsorozat vendége. A kötetlen beszélgetésen számos kérdést tettek fel a nézők is a Békéscsabai Jókai Színház színésznőjének, aki az idén megformált karaktereiről és a magánéletéről is mesélt.

Fehér Tímea a békéscsabai Színitanházban végzett színészként. 2012-ben tért vissza a Békéscsabai Jókai Színház színpadára és azóta is folyamatosan látható a teátrum előadásaiban. Karakterszerepekben, vígjátékokban, drámákban egyformán otthonosan mozog. Pénteken a Művész Kávéház vendége volt.

–Gyakran előfordul, hogy egy-egy művészre rácsodálkozik a társulat és a közönség, hogy a Timi milyen jó volt. Aztán megint rácsodálkozunk, hogy a ismét Timi milyen jó volt, és lassan megszokjuk, hogy a Timi milyen jó. - emelte ki Kadelka László a rendezvény házigazdája.

Fehér Tímea tavaly az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a Békéscsabai Jókai Színház Neil Simon Mezítláb a parkban című előadásában nyújtott alakításáért a „legjobb női mellékszereplő” díját nyerte el. Jelenleg az Ármány és szerelem című Schiller-klasszikusban láthatjuk, de ebben az évadban a Légy jó mindhaláligban, a Tangóban, a Diótörő és Egérkirályban, valamint beugróként a Macskajátékban is színpadra áll. Azt mondja: nem csak a színházban találkozik szívesen a közönséggel.

–A színpadon ugye, egyrészt betanult szöveget, betanult helyzeteket csinálunk, azt mutatjuk a nézőknek egy előadás keretében. Egy közönségtalálkozó az pedig egy személyesebb hangvételű, nyílván egy spontánabb, egy közvetlenebb találkozás a nézővel. - modta el a színésznő.

A kötetlen beszélgetés alkalmával az idei karaktereiről és a családjáról is kérdezték a színésznőt. A programsorozat következő állomásán, március 10-én Komáromi Anett színművésszel beszélget Kadelka László a Művész Kávéházban.

További programok »

Kultúra

Harag György életműkiállítás nyílik a Gyulai Várszínházban

Lukács Sándor, az MMA rendes tagja közreműködésével a Gyulai Várszínház Igazgatósága és Kamaratermében október elsején indul útjára a korszakos rendező életművét feldolgozó vándorkiállítás. Itt láthatja először az érdeklődő és emlékező közönség a több, mint 40 tablóból álló, közel 200 fotót megjelenítő kiállítási anyagot, amelyet háromnyelvű szöveg (magyar–román–angol) egészít ki, pályatársak, színház-történészek, kritikusok szövegeivel, valamint Harag György saját beszámolóival.
11:24
FEL